Kennisplatform voor noord holland

Voorjaarseditie Kijk op Groot-Amsterdam nu te lezen!

Geplaatst op 1 maart 2022
Kijk op Groot-Amsterdam 1-2022

In de eerste editie van dit jaar duiken we in de wereld van vastgoed, zowel beheer als onderhoud. Ook struinen we door Amsterdam: hoe ver zijn de gemeente en marktpartijen met hun plannen voor het opknappen van de kademuren? En hoe is de stemming in de Kinkerstraat, die ingrijpend vernieuwd gaat worden? Lees het magazine hier.

Op de cover prijkt Skymark VvE Beheer. De ervaren beheerders René Blauw en Peter Verhallen dragen met veel ervaring en plezier bij aan het behouden en vergroten van het woongenot van woningeigenaren. Ze kennen het klap van de zweep, adviseren VvE’s graag en groeien daardoor als organisatie die van wanten weet.

De Binnema Groep is ook zo’n groeier. Marnix Binnema begon twaalf jaar geleden voor zichzelf, inmiddels staat hij aan het roer van een team van veertig man en twee vestigingen. Vastgoedonderhoud is het specialisme van het bedrijf en dat voor opdrachtgevers met klinkende namen, ook in en rond Amsterdam.

Gebiedsontwikkelaar AM plaatst maatschappelijke uitdagingen in het hart van haar proces. We spraken met Peter Heuvelink en Maarten Markus onder andere over gedurfde duurzaamheid, inclusieve stad, Healthy urban living and working en gelukkig leven. Want dat is wat we uiteindelijk allemaal willen: gelukkig leven. Hoe kunnen we dat samen creeëren?

Toppunt van circulariteit
Van Wijnen Amsterdam heeft van de gemeente Amsterdam opdracht gekregen drie van de tien kantoortorens van het iconische ‘Zandkasteel’ om te bouwen tot school. Architect Max van Huut, die destijds samen met Ton Alberts het ontwerp maakte voor het bijzondere gebouw, zag in de jaren tachtig al dat dit een prima functie voor het gebouw zou zijn.

Kades en klinkers
De kades gaan op de schop, maar ook bijvoorbeeld de Kinkerstraat. Amsterdam staat in de steigers, zo lijkt het. We spraken de gemeente en de drie marktcombinaties Kade 2.020, G-Kracht en Koningsgracht over de innovaties die moeten helpen de vernieuwing van de kademuren te versnellen. Deze zomer starten er pilotprojecten.
De vernieuwing van de Kinkerstraat heeft ook heel wat voeten in de aarde. Vijf verschillende mensen, elk met hun eigen achtergrond, vertellen hoe zij tegen deze anderhalf jaar durende mammoetklus aankijken. Wat levert het hen straks op?

Lees deze en nog veel meer interessante artikelen en columns in deze uitgebreide voorjaarseditie. Lees het magazine hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: