Kennisplatform voor noord holland

Vortex haalt 75 miljoen op voor nieuw techfonds

Geplaatst op 10 maart 2021
Vortex haalt 75 miljoen op voor nieuw techfonds

Investeerder Vortex heeft 75 miljoen euro opgehaald voor haar derde fonds. Vortex gaat zich ook met dit nieuwe fonds richten op kleine en middelgrote software- en techondernemingen in Nederland en België. De eerste investering uit het nieuwe fonds is een buyout samen met management van de integratiespecialist Enable U uit Amsterdam. Enable U is een snel groeiende softwarespecialist, die haar klanten ondersteunt met het realiseren en onderhouden van veilige integraties middels een integratieplatform.

Vortex is een ondernemend investeringsfonds met een focus op kleine en middelgrote techondernemingen met een groot groeipotentieel. Vortex investeert in software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen met een jaaromzet van € 4 miljoen tot ongeveer € 40 miljoen. Het team brengt brede ondernemingservaring en diepe technische expertise mee om ambitieuze ondernemers en management teams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen acht jaar heeft Vortex met deze strategie achttien platforminvesteringen gedaan met meer dan twintig vervolginvesteringen.

Leiderschapspositie

Vortex participeert doorgaans in bedrijven in de pre-exit fase met een sterke focus op organische groei en buy-and-build (groei door overnames). Het Vortex-team en management werken nauw samen om verder te professionaliseren en om de benodigde schaalvergroting te realiseren, die nodig is om marktleider te worden of de leiderschapspositie verder uit te breiden. De voormalige investeringen ‘Cars on the Web’ en ‘Mascus’ zijn, mede door hun leidende posities in Europa, instrumenteel gebleken om de expansiestrategie voor haar internationale kopers te realiseren. Investeerders in Vortex zijn (IT) ondernemers, family offices, buitenlandse institutionele investeerders en het Vortex-team zelf. Het leeuwendeel van dit nieuwe fonds komt bij bestaande investeerders vandaan, ook zijn enkele nieuwe partijen en ondernemers toegetreden.

De afgelopen tien jaar is het aantal transacties in de IT-dienstverlening toegenomen van ruim 100 in 2009 tot ruim 400 transacties in 2020. Dat is een toename van 12% per jaar. Evert Jan de Groot, partner bij Vortex: “We zien een toenemend potentieel in ons segment waar we met onze actieve aanpak en diepe sectorkennis het verschil kunnen maken. Veel van de markten waar wij naar kijken zijn gefragmenteerd, consolidatie en schaalvergroting is de volgende stap.”

Overname Enable U

Het partnership met Enable U is de eerste investering uit het nieuwe fonds van Vortex. Enable U is een IT-dienstverlener met zeventig medewerkers, die haar 300 klanten ondersteunt met het leveren van ‘as a service’ integraties tussen applicaties en andere informatiesystemen. Enable U biedt alle benodigde software en kennis voor API management en integratie tussen een breed scala aan applicaties en datasystemen. Enable U is sterk vertegenwoordigd in het publieke domein. De Groot: “Enable U is een snel groeiende en door technologie gedreven onderneming die diepe domeinkennis combineert met een schaalbaar businessmodel, een perfecte match met de investeringsfocus van Vortex. De oprichters en het management hebben hun bedrijf succesvol laten groeien in de aantrekkelijke integratiemarkt. De relevantie van het bouwen en onderhouden van veilige integraties wordt elke dag groter. Vortex ondersteunt Enable U bij de verdere groei, zowel organisch als door het doen van overnames. Enable U heeft een groot en loyaal klantenbestand opgebouwd dat zal profiteren van de toenemende schaalgrootte.”


Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: