Kennisplatform voor noord holland

Vredestein heeft alles voor tubeless fietsbanden

Geplaatst op 30 juni 2023
Vredestein heeft alles voor tubeless fietsbanden

De Vredestein tubeless productlijn is compleet vernieuwd en uitgebreid met nieuwe tubeless producten, geschikt voor road, gravel en mountainbike. De nieuwe productlijn bevat een volledig vernieuwde tubeless tyre sealant, nieuw toegevoegde  tubeless ventielen en tubeless velglint. De producten zijn op elkaar afgestemd zodat ze zorgeloos in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden.

Een tubeless set-up wordt steeds vaker in alle fietsdisciplines gebruikt, professionele en recreatieve fietsers zien de voordelen van het rijden zonder binnenbanden zoals de hogere snelheid, meer comfort en minder kans op lekrijden. Met onze nieuwe tubeless producten heb je alle benodigde onderdelen in huis voor een goede tubeless set-up.

Vernieuwde Tyre sealant voor lage en hoge druk

De tubeless tyre sealant binnen de Vredestein tubeless line-up is compleet vernieuwd. De hogere viscositeit in combinatie met de kleine biologisch afbreekbare deeltjes zorgen voor een snellere dichting in koudere weersomstandigheden en dicht gaten tot maximaal 7mm in banden met lage, maar ook bij hoge druk.

De tyre sealant bevat geen natuurlijke latex en amoniak en geeft daarom geen allergische reactie en is minder aggressief voor je kleding en fiets. In de dop van de flacon zit een geintegreerde ventieluitnemer. Zo hoef je niet altijd op zoek naar gereedschap wanneer je tyre sealant in je band wil toevoegen of controleren. De tyre sealant is verkrijgbaar in flacons van 150ml en 250ml.

“We hebben de Tubeless tyre sealant al langere tijd in ons assortiment en in het kader van onze duurzaamheidsaanpak hebben we ook deze formule vernieuwd.” zegt Alexander Mai, General Manager Two Wheel Tyres. “De vernieuwde Tubeless tyre sealant vult gaatjes in de band zeer snel tijdens het rijden en geeft je het vertrouwen tijdens lange ritten op elke ondergrond.”

Tubeless ventielen

De nieuwe lichtgewicht aluminium tubeless ventielen zijn verkrijgbaar in zwart in de lengtes 50 mm en 70 mm en zijn ontworpen voor Road, Gravel en MTB’s. Ze zijn uit één geheel gemaakt en hebben een korte inbouwhoogte waardoor de buitenband makkelijker gemonteerd kan worden.

De 4 mm brede ventielschacht zorgt ervoor dat het vullen van de band zeer eenvoudig en snel gaat. De rubberen O-ring voorkomt beschadigingen aan de velg en de aluminium ventieldop heeft een geintegreerde ventieluitnemer.

Tubeless velglint

Met het nieuwe tubeless velglint maak je wielen eenvoudig luchtdicht en klaar voor het rijden zonder binnenband. Het velglint is flexibel en zeer sterk en geeft je wiel de perfecte basis voor een luchtdichte afdichting zodat zelfs de kleinste lekken geen kans maken.

Het velglint is verkrijgbaar in de breedtematen 19, 21 en 23 mm en in een lengte van 10 m.

POS display box

Voor een mooie presentatie van deze nieuwe producten in de winkel is er een countertop display in de nieuwe opvallende Vredestein uitstraling ontwikkeld met daarin een mix van de nieuwe tubeless producten voor iedereen die voor een tubeless set-up wil gaan.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: