Kennisplatform voor noord holland

Taskforce Energie-infrastructuur Noord-Holland: webinars over slimme energieoplossingen voor bedrijven

Geplaatst op 12 september 2023
Webinars over slimme energieoplossingen voor bedrijven

Het elektriciteitsnetwerk heeft op verschillende plekken in Noord-Holland zijn maximale capaciteit bereikt. “We organiseren een nieuwe reeks webinars om bedrijven te informeren over de situatie in hun omgeving én hen te inspireren over nieuwe energie-oplossingen die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming.

Op veel plekken in Noord-Holland kunnen nieuwe bedrijven die zich willen vestigen niet zomaar een elektriciteitsaansluiting krijgen. Dat geldt ook voor bestaande bedrijven die hun aansluiting willen uitbreiden. Dit komt doordat het net ‘vol’ zit. Liander zet alles op alles om zo snel mogelijk het elektriciteitsnetwerk uit te breiden. Maar netuitbreiding alleen is niet voldoende om de wachttijden te beperken. Daarom zoeken we in de tussentijd naar slimme oplossingen om het elektriciteitsnet efficiënter te gebruiken. 

Slimme energie-oplossingen voor bedrijven

In online bijeenkomsten willen we ondernemers informeren over de situatie in hun directe omgeving. We laten energie-oplossingen zien die mogelijk interessant zijn voor hun onderneming. Denk aan energieopslag, deelname aan congestiemanagement of collectieve oplossingen. Hiermee creëren zij meer zekerheid voor hun onderneming en ontstaat ruimte op het elektriciteitsnet voor andere ondernemers in de regio. Vanzelfsprekend is er voor ondernemers ruime gelegenheid om vragen te stellen.

De webinars worden georganiseerd door de Taskforce Energie-infrastructuur Noord-Holland, een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, netbeheerders Liander en TenneT en gemeenten.

Aanmelden

In de komende periode staan er drie webinars gepland die gericht zijn op situatie in het Noordzeekanaalgebied, in de omgeving Westwoud en Wijdewormer. Ondernemers in deze gebieden zijn van harte welkom om bij het webinar aan te sluiten. Aanmelden kan eenvoudig via onderstaande links. 

De webinars vinden plaats via Microsoft Teams. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen.

Webinar gemist?

Hebt u een webinar gemist of wilt u een uitzending terugkijken? Dat kan! Bekijk het overzicht van eerdere webinars. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: