Kennisplatform voor noord holland

Wereldmuseum Amsterdam 2e plaats VriendenLoterij Museumprijs

Geplaatst op 17 november 2023
SVH Meest positieve bedrijf van Nederland en wint BID Positivity Award

Wereldmuseum Amsterdam eindigt op de tweede plaats na de strijd om de VriendenLoterij Museumprijs, met het thema ‘oude collecties, nieuwe verhalen’. Het museum haalde 34 procent van de publieksstemmen binnen en eindigt daarmee achter Museum Jan Cunen, dat zich na een spannende strijd met 35 procent van de stemmen publieksfavoriet mag noemen. Dankzij het winnen van de prijs verzekert Museum Jan Cunen zich van een bijdrage van 100.000 euro om de museumdroom te realiseren. De derde plaats is, met 31 procent van de stemmen, voor het Nederlands Fotomuseum.

“Musea zijn een onmisbare schakel in het bewaren, laten zien, uitleggen en laten ondervinden van onze cultuur, natuur en wetenschap. Om al deze redenen is het voor ons niet meer dan logisch om jaarlijks de schijnwerper op musea te richten. Het Jan Cunen Museum, Wereldmuseum Amsterdam en het Nederlands Fotografiemuseum doen dat op een unieke manier en waren dus logische genomineerden voor de VriendenLoterij Museumprijs 2023.”

Jubileum voor de VriendenLoterij Museumprijs

Het Cultuurfonds en de VriendenLoterij reiken jaarlijks in samenwerking met de Museumvereniging de VriendenLoterij Museumprijs uit. Dit jaar is de 15e keer dat de prijs wordt uitgereikt. De prijs is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Eerdere winnaars zijn: Het Scheepvaartmuseum (2022), Kasteel Hoensbroek (2021), Naturalis Biodiversity Center (2020), Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), Textielmuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014). Meer informatie over de prijs via: www.museumprijs.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: