Kennisplatform voor noord holland

Wethouder bezoekt Amstelveense bedrijven op het gebied van duurzaamheid, onderwijs en werk 

Geplaatst op 1 maart 2022
Wethouder bezoekt Amstelveense bedrijven op het gebied van duurzaamheid, onderwijs en werk 

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) ging vorige week op bedrijvenbezoek bij Energy Department, Enjoy! Learning en MKB uitzendbureau Luba. Zij beluisterde wat er in Amstelveen speelt op het gebied van energie inkoop en -reductie, huiswerkbegeleiding en de MKB arbeidsmarkt.“Deze drie MKB-bedrijven weten te inspireren. Zij zijn ieder binnen hun vakgebied innovatief en staan midden in de samenleving. Ze dragen bij met concrete oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van energiereductie, talentontwikkeling en een leven lang leren”, geeft wethouder Floor Gordon aan. 

Wethouder Floor Gordon sprak met Raymond Dernier, algemeen directeur van Energy Department. Het bedrijf is gespecialiseerd in het collectief inkopen van zakelijke energie en de informatieplicht energiebesparing. Per 1 januari 2023 geldt dat elk kantoor dat minimaal 100m2 oppervlakte heeft een energielabel C of beter moet hebben. Het aantal kantoren dat voldoet aan deze verplichting stijgt met de dag. Energy Department helpt kantoorondernemers om te voldoen aan de energielabel C kantoren-verplichting. In Amstelveen zijn circa 121 kantoorpanden verplicht om te voldoen aan het energielabel C. In 2022 werkt Amstelveen met de Omgevingsdienst verder aan de ondersteuning van kantoren die nog niet aan de Label-C verplichting voldoen. De inzet is met name gericht op de 37 kantoren waar nog geen energiescan is uitgevoerd en die ook nog geen Label-C hebben en de 27 kantoren waar wel een energiescan is uitgevoerd, maar die nog niet aan de label-C verplichting voldoen. Energy Department is een van de partijen die hierin mogelijk een rol kan spelen. 

Huiswerkbegeleiding

’Kinderen groeien vanzelf, wij laten ze nog verder groeien’ is het motto van Enjoy! Learning center. Hier sprak Floor Gordon met Joy Ellen, oprichter en tevens eigenaar van Enjoy! en haar rechterhand Martijn Heus. Enjoy! Learning biedt ondersteuning, bijlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen in het basisonderwijs en studiebegeleiding in het voortgezet onderwijs. Enjoy! is verder bekend van de dagopvang en naschoolse opvang op diverse locaties. Sinds kort ontwikkelt Joy Ellen met Enjoy! Academy een leergang voor onderwijzend personeel. 

MKB-uitzendbureau

Luba is het grootste uitzendbureau voor het MKB met 50 vestigingen verspreid over het land. Het bureau brengt werkzoekend talent en MKB werkgevers in Amstelveen en omliggende gemeenten snel samen. Floor Gordon sprak met vestigingsmanager Marielle van der Struijf, regiomanager Astrid Kruithof en intercedent Kim Boterbloem. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat het Stadshart zeer aantrekkelijk is om te werken. Onderwerpen van gesprek waren regionale verschillen, de landelijke ontwikkeling van de arbeidsmarkt en de verschillende scholingsprogramma waarbij Luba betrokken is. Binnenkort start er weer de campagne ‘Kom werken in de Amstelveense Horeca’. Gekeken wordt of Luba hierin een rol kan spelen. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: