Kennisplatform voor noord holland

Wethouder Elzakalai bezoekt drie winkelgebieden

Geplaatst op 24 juli 2023
Wethouder economische zaken bezoekt drie winkelgebieden

Wethouder Adam Elzakalai heeft de winkelgebieden Rembrandtweg, Bankrashof en Amsterdamseweg bezocht. Het gaat over het algemeen goed met de wijkwinkelcentra. De omzet in wijkwinkelcentra is de afgelopen jaren gestegen. Dat komt vooral doordat het aandeel dagelijkse boodschappen, zoals de supermarkt, bakker en slager stijgt. In Amstelveen is de afgelopen jaren de omzet voor dagelijkse boodschappen met 9% gestegen. Door de inflatie neemt de omzet in bepaalde branches echter af.

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. Door gesprekken met ondernemers hoor je hoe het echt gaat. De leegstand in winkelgebieden Rembrandtweg en Amsterdamseweg is heel laag. Belangrijk is wel dat wijkwinkelcentra een compleet dagelijks aanbod houden en dat de supermarkten groot genoeg zijn. Het niet groot genoeg zijn is ook de reden voor sluiting van de Lidl in Bankrashof. Het is ook goed om te zien dat de samenwerking tussen de ondernemers in deze winkelgebieden goed is. Of het nu via een winkeliersvereniging, een via een Bedrijfsinvesteringszone of via persoonlijk contact is.”

Bij het winkelgebied Rembrandtweg sprak wethouder Elzakalai met Winkeliersvereniging Stadshart Amstelveen. Hij sprak met Barbara Mets en Dirk Landsaat, secretaris en voorzitter van Winkeliersvereniging Stadshart Amstelveen. Ze spraken onder andere over de vrijdagmarkt die deels op de Rembrandtweg komt, huurverhogingen en de vernieuwing van het Stadshart.

Daarna bracht de wethouder een bezoek aan winkelgebied Bankrashof en sprak daar met Hans Heine van Schoenservice Heine. Het gesprek ging onder andere over de vernieuwing van het winkelgebied, huurverhogingen en over het feit dat klanten minder uitgeven door de inflatie.

Bij winkelgebied Amsterdamseweg vond een gesprek plaats met Jan van Noord, voorzitter van Bedrijfsinvesteringszone Amsterdamseweg. Het gesprek ging ook over huurverhogingen, inflatie en over de Bedrijfsinvesteringszone. Een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied zoals een winkelstraat waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. De BIZ Amsterdamseweg heeft meer dan 62 leden. De BIZ zet in op een leefbaar, gezellig en veilig gebied met betere en mooiere inrichting. Ook komen er events en gaan ze werken aan de promotie.

Winkelgebieden toekomstbestendig

Volgens de provinciale Monitor Detailhandel is het winkelgebied aan de Amsterdamseweg Zuid, mede door een divers dagelijks winkelaanbod, het meest toekomstbestendige winkelgebied van Provincie Noord-Holland. Uit de monitor bleek dat ook de andere winkelgebieden in Amstelveen zijn toekomstbestendig.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: