Kennisplatform voor noord holland

Winnaars NENnovation Awards 2021 zijn bekend

Geplaatst op 18 oktober 2021
SVH Meest positieve bedrijf van Nederland en wint BID Positivity Award

De winnaars van de NENnovation Awards 2021 zijn bekendgemaakt en verrast door Rik van Terwisga en Femke Aarts, de directie van NEN. Er zijn drie winnaars in verschillende categorieën: Harkboot.nl BV (categorie klanten en commissieleden), Unibrick (categorie start-ups en scale-ups) en BierPort (categorie studenten).

Met de NENnovation Awards stimuleren we het gebruik van normen in een innovatie. De concurrentie was groot dit jaar. De jury moest wederom kiezen uit allemaal mooie, en kwalitatieve innovatieve inzendingen. Alle inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van diverse criteria. Er is onder andere gekeken naar de link met normalisatie, de maatschappelijke impact en het ondernemerschap. De jury bestond uit toonaangevende organisaties die bepalend zijn geweest voor het succes van Nederlandse topinnovaties: Koninklijke NLingenieurs, Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijsdienst voor Ondernemend Nederland), YES!Delft Students en NEN.

Winnaar Harkboot.nl

Harkboot.nl wint in de categorie klanten en commissieleden met hun innovatie de ‘harkboot’. Harkboot.nl heeft een revolutionaire nieuwe harktechniek als oplossing voor het bestrijden van bepaalde inheemse wortelende ongewenste waterplanten. Hierdoor worden wateren geschikter gemaakt om te vissen, wordt de doorstroming van het water langdurig verbeterd én wordt varen en zwemmen gemakkelijker.

Winnaar Unibrick

Unibrick is de winnaar in de categorie start-ups en scale-ups. Unibrick pakt twee problemen tegelijkertijd aan: de behoefte aan betaalbare woningen én de enorme berg afvalplastic op deze planeet. Unibrick gebruikt plastic afval als grondstof om bouwblokken te maken, om vervolgens daarmee betaalbare huizen te bouwen. Zo’n bouwblok is een Unibrick.

Winnaar BierPort

Met een volledig automatische en autonome tapoplossing is BierPort de winnaar in de categorie studenten. De studenten van BierPort studeren aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De BierPort is een oplossing voor druk bezochte evenementen. Door het gebruik van de BierPort, zijn lange wachttijden verleden tijd. Het is een tapinstallatie die de biertjes op het moment zelf tapt, op de juiste temperatuur, met twee vingers schuim en lekker bruisend.

Over de NENnovation Award

Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls. Het winnen van de NENnovation Award – zo geven eerdere winnaars ons terug – geeft een boost aan het vergroten van het netwerk en de zichtbaarheid die de innovatie nodig heeft.

NEN feliciteert alle winnaars en de andere genomineerden!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: