Kennisplatform voor noord holland

Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht samen verder als Kantoor Wintertaling

Geplaatst op 5 maart 2021
Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht samen verder als Kantoor Wintertaling

Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder als Kantoor Wintertaling. Bij het nieuwe Amsterdamse kantoor, dat dit jaar nog meer mensen wil aantrekken, werken vijftien advocaten en professionals. Alle vaste medewerkers zijn mede-eigenaar van het kantoor.

Tot voor kort vielen Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht, samen met Wintertaling Notariaat ondernemingsrecht en Wintertaling Vastgoed & Arbeidsrecht, onder een coöperatie met de naam Wintertaling. Wintertaling Corporate M&A en Wintertaling Bouwrecht gaan samen verder vanuit de behoefte naar meer focus en het vergroten van de innovatiekracht. “We zijn onze oud-collega’s dankbaar voor de samenwerking. In de nieuwe constructie opereren we echt ondernemend. Dat betekent: we focussen niet op financiële doelen, zoals gebruikelijk in de advocatuur, maar concentreren ons op hoe we klanten zo goed mogelijk kunnen bijstaan”, zegt Marein Smits, een van de initiatiefnemers van het nieuwe kantoor.

Rechtsgebieden

Wintertaling biedt in de nieuwe vorm juridische ondersteuning op het gebied van corporate M&A (litigation, startups/scale-ups, familiebedrijven, technology, herstructurering en business valuation) en vastgoedrecht (bouw, projectontwikkeling, omgevingsrecht, huurrecht, koop en verkoop). Ook heeft het kantoor een Frankrijk Desk. De nauwe samenwerking met het notariaat dat onderdeel was van de coöperatie en nu onder aanvoering van Sabine van Suijdam deel uitmaakt van notariskantoor Hermans & Schuttevaer Amsterdam, blijft intact.

Ambitie tot uitbreiding

Bij het nieuwe kantoor sluiten zich twee voormalige Wintertaling-teamleden opnieuw aan, Martin Poelman en Yord Koudstaal. Het nieuwe Wintertaling is een mix van zeer ervaren M&A-advocaten en vastgoed advocaten (samen 100+ jaar ervaring) én aanstormend talent, dat zowel zeer kundig als dienstverlenend is. In totaal werken er vijftien advocaten en juridisch professionals bij Wintertaling. Bas van Vliet, advocaat Bouwrecht: “Op korte termijn gaan we extra advocaten aantrekken. Zonder veel poespas willen we échte kwaliteit leveren. Daarbij is het mooi om ook jonge, zeer talentvolle advocaten, die we zelf opleiden, te betrekken bij onze cliënten.”

Iedereen mede-eigenaar

Behalve een goede dienstverlener, ambiëren de initiatiefnemers ook een leuke, veilige en respectvolle werkgever te zijn, waar professionals kunnen groeien. De nieuwe structuur maakt alle vaste medewerkers mede-eigenaar, iets wat uniek is in de advocatuur. “Ik ben misschien de voortrekker en CEO, maar iedereen is aandeelhouder en deelt in de winst. De winstverdeling wordt in alle openheid bepaald door de algemene vergadering”, aldus Smits. “Dat laatste is een noviteit in onze beroepsgroep. We ondernemen voor elkaar, we brengen alles in en we zorgen er samen voor dat iedereen rechtvaardig meedeelt.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: