Kennisplatform voor noord holland

Woningcorporatie Lefier start zonnepanelen pilot met Ecorus

Geplaatst op 14 juli 2020
Ecorus

Deze week ontving Elles Dost, bestuurder van woningcorporatie Lefier uit Midden-Groningen, het eerste zonnepaneel uit handen van directeur Bauke Bakker van Ecorus. Deze overhandiging is het startschot van een pilot van 500 geselecteerde woningen in Hoogezand.

Duurzaam en betaalbaar wonen

Elles Dost: “Lefier investeert veel in energiemaatregelen. Daarom kijken we naar verschillende manieren om te verduurzamen. Door het plaatsen van zonnepanelen dragen we niet alleen bij aan schonere energie, maar kunnen onze huurders ook op hun energiekosten besparen. Deze pilot sluit dus mooi aan bij de vraag van de huurder en bij de duurzaamheids- en betaalbaarheidsambitie van Lefier. Met Ecorus gaat Lefier een partnership aan waarbij aandacht is voor een persoonlijke benadering richting huurders en verzorgt Ecorus het gehele zonne-energietraject van A-Z”.

Zonne-energie moet voor iedereen mogelijk zijn

Directeur Bauke Bakker van Ecorus Home: “Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zonnepanelen te laten plaatsen. Ook mensen zonder koopwoning of zonder eigen financiële middelen. Ecorus Home verzorgt het gehele zonne-energietraject van A tot Z. De installatie duurt slechts een halve dag. Zo genieten huurders van Lefier snel en eenvoudig van hun eigen opgewekte zonne-energie. Na installatie kunnen huurders via een eigen persoonlijke pagina in de app of via de website zien wat de zonnepanelen dagelijks opbrengen”.

Op naar 1000 installaties per jaar

Eind dit jaar gaan we de pilot evalueren. Als deze succesvol is, gaan we kijken naar een verdere uitrol. Bij een geslaagde pilot denkt Lefier aan het verdubbelen van het aantal woningen met zonnepanelen naar 1000.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: