Kennisplatform voor noord holland

Wooden Amsterdam: lifestyle meets nature

Geplaatst op 22 november 2019

Of je nou op zoek bent naar unieke interieur items, accessoires of gadgets: Wooden Amsterdam bewijst dat duurzaam en design samen kunnen gaan. Sinds de start in 2016 is het bedrijf uitgegroeid tot het Nederlandse platform voor duurzame designproducten, allemaal gemaakt van – de naam verklapt het al – hout.

Wooden Amsterdam was geboren op het moment dat de oprichters van Wooden Amsterdam enkele jaren geleden stuitten op de houten akoestische versterker Trobla, waarmee zónder stroom het geluid van smartphones geboost wordt. Wieger Josemans besloot samen met zijn vader Hans om een Nederlands platform te creëren voor unieke lifestyle items met hout in de hoofdrol waar duurzaamheid, innovatie en vakmanschap samen komen.

Ondernemers met een missie

De Trobla werd aangevuld met een eigen productlijn met veelal een link naar onze hoofdstad – denk aan een opdienplank in de vorm van een Amsterdammertje en accessoires waarin de aspecten van de karakteristieke Amsterdamse grachtenpanden terugkomen. Allemaal lokaal geproduceerd en met de hand afgewerkt. Inmiddels zijn ook de producten van meer dan 20 andere merken die Wooden Amsterdam’s passie delen op het platform te vinden. “Alle items die wij verkopen zijn afkomstig van producenten met een liefde voor hout en een oog voor design en kwaliteit,” aldus Wieger. Naast dat de producten van Wooden Amsterdam en haar partners duurzaam zijn en milieubewust worden geproduceerd, gaat 1% van de winst terug naar de natuur via Trees for All, een organisatie die voor elke €5 een boom plant om CO2-uitstoot te compenseren. En wil je nog een extra steentje bijdragen aan het milieu? Dan kun je tijdens het afrekenen een donatie maken waarvan een boom wordt gepland en er direct wordt teruggegeven aan de natuur.

Wooden design

Van eyecatchers voor in je huis of op kantoor tot de finishing touch van je outfit en apparatuur: het totaalassortiment van Wooden Amsterdam biedt voor ieder wat wils. Zo kun je op het platform terecht voor onder andere meubels van Tolhuijs, lampen van Good & Mojo, vlinderdasjes van Bewooden, een eiken accessoire van FLYTE die je planten en lampen laat zweven, MacBook covers van RAUW en de absolute must have: de houten wereldkaart van Wooden Amsterdam.

De producten van Wooden Amsterdam zijn te koop via de webshop en liggen daarnaast in ruim 150 winkels verspreid door het hele land.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: