Kennisplatform voor noord holland

ZAAI programma voor startende ondernemers succesvol afgerond

Geplaatst op 28 juni 2023
ZAAI programma voor startende ondernemers succesvol afgerond

Een groep van 47 startende ondernemers in Amstelveen heeft het succesvolle ontwikkelprogramma ZAAI afgerond. ZAAI wordt door gemeente Amstelveen aangeboden en in samenwerking met de partners Ondernemersvereniging Amstelveen en de Rabobank uitgevoerd. Dit jaar volgden ondernemers van 18 verschillende nationaliteiten het ontwikkelprogramma. Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken) was bij de afsluitende bijeenkomst van ZAAI 2023 bij de vergaderlocatie VanStal, een manege en hondenschool en gelegen in het topje van Amstelland.

De groep startende ondernemers is een half jaar lang begeleid door middel van masterclasses, intervisiesessies, netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken. ZAAI reikt starters kennis aan om de ondernemersvaardigheden en –capaciteit te versterken en brengt hen in contact met ervaren ondernemers.

Wethouder economische zaken Adam Elzakalai: “ZAAI levert startende ondernemers een stimulans en extra impuls voor hun onderneming. Met het ZAAI-programma bieden we zowel Engelstalige als Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’. Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente. Daar zijn we trots op en dat koesteren we.”

Startende bedrijven belangrijk voor Amstelveense economie

“We willen extra blijven investeren in startende bedrijven, want die zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de Amstelveense economie. Door de bedrijfsbezoeken aan Canon, Radar Vertige, Giga Storage, Hoofdkwartier, RM Plants, Flynth accountants en deelname aan de netwerkbijeenkomsten van de OA is het netwerk van de deelnemers heel erg gegroeid. De kennis van ondernemen is versterkt door de masterclasses gericht op ondernemersvaardigheden. De innovatiekracht, professionaliteit en het enthousiasme van deze nieuwe internationale ZAAI groep viel mij op. We kijken uit naar weer een mooie leerzame editie volgend jaar”, zegt wethouder Elzakalai.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: