Kennisplatform voor noord holland

Zonnepanelenactie voor inwoners en bedrijven in Amstelveen Zuid

Geplaatst op 29 maart 2022
Zonnepanelenactie voor inwoners en bedrijven in Amstelveen Zuid

Steeds meer inwoners en bedrijven kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen. Omdat er veel aanbieders van zonnepanelen zijn, is het lastig om een goede keuze te maken. Daarom organiseert de gemeente een zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid voor inwoners en bedrijven. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie stimuleren en door de aankoop te bundelen is het mogelijk een scherpere prijs aan te bieden.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “We zien dat er veel vraag is naar zonnepanelen. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die verdient u in de regel terug in 5 tot 8 jaar. We zijn verheugd dat we inwoners en bedrijven in de gelegenheid kunnen stellen om mee te doen met deze collectieve actie. Daarnaast willen we met deze actie het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden gemakkelijker maken ”

Online informatiebijeenkomst inwoners: donderdag 7 april om 19.30 uur

Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 7 april een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners. Geïnteresseerden kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners hun vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie voor inwoners

Inwoners kunnen zich nu al inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie.

Aanmelden en inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: