Kennisplatform voor noord holland

Zonnepanelenactie voor inwoners en bedrijven in heel Amstelveen

Geplaatst op 4 april 2022
Zonnepanelenactie voor inwoners en bedrijven in heel Amstelveen

Door de grote interesse van inwoners en bedrijven heeft de gemeente de zonnepanelenactie uitgebreid naar heel Amstelveen. In eerste instantie was de actie alleen bedoeld voor Amstelveen Zuid, maar de gemeente wil het opwekken van duurzame energie zoveel mogelijk stimuleren. 

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “Door de gestegen energieprijzen willen veel Amstelveners energiebesparende stappen zetten. Het plaatsen van zonnepanelen is er daar een van. Het is natuurlijk wel een investering, maar dat verdient u in 5 tot 8 jaar weer terug. We zijn verheugd dat er zoveel interesse is in onze collectieve actie, waarmee we het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden eenvoudiger willen maken.”

Online informatiebijeenkomst inwoners: donderdag 7 april om 19.30 uur

Er wordt op donderdag 7 april een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor inwoners. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de actie verder worden toegelicht en kunnen inwoners hun vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie voor inwoners

Inwoners kunnen zich nu al inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze zich hebben ingeschreven ontvangen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: