Kennisplatform voor noord holland

52 Betaalbare Smart Tiny Lofts voor Sleutelberoepen opgeleverd

Geplaatst op 23 oktober 2023
Amsterdam (binnen de ring): 52 Betaalbare Smart Tiny Lofts voor Sleutelberoepen opgeleverd

De afgelopen 2 weken leverde Smart Tiny Loft op Cruquius Amsterdam 52 Smart Tiny Singles op. Het grootste deel van deze woningen is verkocht aan personen met een sleutelberoep zoals docenten, agenten of verpleegkundigen die werkzaam zijn in Amsterdam. Smart Tiny Loft maakt wonen in een koopwoning binnen de ring van Amsterdam daarmee bereikbaar voor een grotere groep.

Groots wonen op een klein oppervlak
Hoewel de ruimte van de lofts beperkt is (circa 27 m2), genieten bewoners van een premium wooncomfort. Dankzij het multifunctionele, hybride meubilair wordt elke centimeter optimaal benut en krijgt dezelfde ruimte meerdere functies. Met de introductie van “fictief vloeroppervlak”, een creatieve eenheid voor het gevoel van extra ruimte, geeft Smart Tiny Loft een vernieuwende blik op stedelijk wonen.

Het nieuwe normaal voor Duurzaam Wonen

In het laatste kwartaal van 2023 levert Smart Tiny Loft haar eerste project op met een modulaire versie van de Smart Tiny Single. Deze energie neutrale loft (ENG) heeft de kwaliteit van een permanente woning, maar kan net zo eenvoudig worden gedemonteerd als dat hij is geplaatst. Daarmee is deze óók geschikt voor tijdelijke woningbouw en woningbouw in stikstofgevoelige gebieden.

Het casco van de modulaire Smart Tiny Loft is klasse 1 circulair gecertificeerd en opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Dit is een unicum. Uit de gecertificeerde levenscyclusanalyse (LCA) blijkt dat dit casco beter scoort op de Milieu Prestatie Index (MPI) dan houtskeletbouw.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: