Kennisplatform voor noord holland

Achtste editie JINC Baas van Morgen op 27 januari in regio Kennemerland

Geplaatst op 26 januari 2022

Op donderdag 27 januari organiseert non-profitorganisatie JINC de 8ste editie van Baas van Morgen in de regio Kennemerland. 28 leerlingen van de basisschool en het VMBO nemen de plek in van 19 CEO’s. Ook de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, en de burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit stellen hun stoel voor een dag beschikbaar. De leerlingen ervaren daarbij hoe het is om aan de top te staan en ontdekken hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘echte’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen, voor bijvoorbeeld een stage of advies. Dat geeft de leerlingen een netwerk buiten de eigen kring.

Met JINC Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt voor gelijke kansen voor kinderen, de aandacht vestigen op het feit dat een eerlijke start op de arbeidsmarkt niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Wie geboren is een wijk met sociaaleconomische achterstand, heeft in Nederland immers minder kans om ver te komen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is.   Om die reden organiseert JINC, naast al haar reguliere projecten, jaarlijks het evenement JINC Baas van Morgen.

Impact 

Hélène Bothof, vestigingsmanager van JINC Kennemerland, is blij dat JINC Baas van Morgen ondanks alle beperkende maatregelen kan doorgaan. “Het is belangrijk dat we onze leerlingen blijven bereiken, dat we hen ook nu een positieve ervaring kunnen bieden. Eentje die ze zelfvertrouwen en motivatie geeft, die hun horizon verbreedt.”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: