Kennisplatform voor noord holland

Huiswerkexpert AFTER’S COOL geeft leerlingen zelfvertrouwen 

Geplaatst op 11 februari 2022
Huiswerkexpert AFTER’S COOL geeft leerlingen zelfvertrouwen 

Op de ‘Dag van het zelfvertrouwen’ (8 februari) opende huiswerkbegeleider en bijlesexpert AFTER’S COOL een nieuwe vestiging in Kennemerland. De vestiging in Haarlem is geopend door Pieter Teyler, Haarlemse zakenman en filantroop, die zich zijn hele werkzame leven in de 18e eeuw, heeft ingezet op het vergroten van kennis. AFTER’S COOL wil naast onderwijsbegeleiding en bijlessen, ook de leerlingen zelfvertrouwen bijbrengen. 

“Blije kinderen aan de keukentafel en vol zelfvertrouwen in de klas, is vanaf de start ons uitgangspunt geweest”, aldus oprichter Emmy van Rooyen. “Hard werken en ‘leren leren’ zijn erg belangrijk. Daarnaast heeft elk kind vooruitgang en succeservaringen nodig. Dat geeft zelfvertrouwen. En dat is belangrijk voor nu en later.” 

Sleutel tot kennis
Pieter Teyler overhandigde vanochtend aan de oprichters van AFTER’S COOL, het echtpaar Emmy van Rooyen en Thorwald Letzer, de sleutel tot wijsheid, kennis, kunde en kunst. “Opdat er maar heel veel kinderen door jullie goede toedoen de sleutel tot een gelukkig, betekenisvol leven mogen vinden”, aldus Pieter Teyler.

Emmy van Rooyen en Thorwald Letzer startte in 1999 met het instituut en begeleiden basis- en middelbare schoolleerlingen in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Vandaag opende de 21e locatie in Haarlem.

De vestiging in Haarlem op de Claus Sluterweg is ontworpen door het architectenbureau Superuse Studio’s,  van onder andere de Haarlemse architect Jeroen Bergsma, dat het interieur nagenoeg CO2-neutraal heeft ingericht. Met hergebruikte materialen heeft de nieuwe vestiging een duurzame inrichting gekregen.  

Veelzijdig programma
Naast huiswerkbegeleiding en bijles geeft AFTER’S COOL ook remedial teaching, brugklas- en examenbegeleiding en helpt ouders en leerlingen inzicht te krijgen in eventuele leerproblemen. Naar aanleiding van de coronapandemie is AFTER’S COOL nu ook actief op ruim 50 scholen met op maat gemaakte programma’s op het gebied van leerproblematiek. AFTER’S COOL heeft het afgelopen jaar bijna 6000 leerlingen geholpen. Het slagingspercentage van hun examenleerlingen is altijd boven de 97%. AFTER’S COOL richt zich op basis- en middelbare schoolleerlingen in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: