Kennisplatform voor noord holland

AgilityMasters versterkt Highberg Group met coaching component

Geplaatst op 17 mei 2022
AgilityMasters versterkt Highberg Group met coaching component

De Highberg Group voegt met de acquisitie van coaching service bureau AgilityMasters.com een belangrijke coaching competentie toe aan de groep. Coaching is, naast transformatie, consulting en training, een kritieke service in de realisatie van de ambitie om Europees marktleider op het gebied van organisatorische transformaties te worden.

Het in 2017 opgerichte AgilityMasters.com uit Amsterdam heeft in korte tijd een sterke positie opgebouwd in coaching services met name gericht op agile- en digitale transformaties. De organisatie bedient klanten in de profit en non-profit sector met dienstverlening op het vlak van agile coaches, scrum masters en product owners. Het bureau heeft 30 professionals in dienst.

Han Driessen, CEO van de Highberg Group: “AgilityMasters heeft een sterke positie opgebouwd met een groeiende groep aan hoogopgeleide professionals. We zien bij onze klanten een sterke behoefte aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van consulting, coaching en training. Hier spelen we met deze acquisitie direct op in. Samen met AgilityMasters zien we ook kansen om de markt voor (agile) coaching verder te ontwikkelen, met name op het vlak van de inzet van geïntegreerde transformatietools en coachingdienstverlening op maat.”

In de Highberg Group wordt de dienstverlening van AgilityMasters.com in samenwerking met de educatiediensten van Gladwell Academy aangeboden. Samen vormen de bedrijven op die manier een centrale positie in het totaalaanbod van transformatieconsulting met de andere labels: Blinklane Consulting, Verdonck, Klooster & Associates, House of Performance en het Duitse Schickler.

Directeur Wessel van Herwijnen van AgilityMasters.com: “De behoefte aan (agile) coaching is de laatste jaren gegroeid, echter de kwaliteit van het aanbod is zeer wisselend. AgilityMasters brengt hier verandering in met een nieuwe kwaliteitsstandaard. Dit bereiken we door een streng selectieproces van coaches, het aanbieden van een continue opleidingsprogramma en het gebruik van de meest actuele tools en methodieken. Als onderdeel van de Highberg Group, en in nauwe samenwerking met Gladwell Academy, zijn wij in staat om de markt voor coachingdienstverlening te leiden, eerst in Nederland en dan daarbuiten.”

Met de acquisitie van AgilityMasters.com telt de Highberg Group meer dan 350 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en India. De groep is goed voor een jaaromzet van circa 75 miljoen euro.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: