Kennisplatform voor noord holland

BlinkLane en VKA vormen nieuwe consulting-groep met Europese ambities

Geplaatst op 12 mei 2021
BlinkLane en VKA vormen nieuwe consulting-groep met Europese ambities

BlinkLane Consulting en Gladwell Academy bundelen de krachten met Verdonck, Klooster & Associates (VKA). De samenwerking vormt een belangrijke stap bij het realiseren van de gezamenlijke doelstelling van de groep: Europees marktleider worden op het gebied van organisatie-transformaties. Om die torenhoge ambitie te verwezenlijken, werd het bedrijf vorig jaar voorzien van groeikapitaal, door het Duitse private equity-bedrijf Auctus Capital Partners.

BlinkLane Consulting en Gladwell Academy, beide onderdeel van BlinkLane Group, richten zich met een advies- en trainingstak op de transformatie van organisaties. De van oorsprong Nederlandse bureaus zijn gespecialiseerd in innovatiemanagement en Agile transformaties. Met deze dienstverlening helpen ze grote Europese organisaties competitief te blijven in een digitaal tijdperk. Door het bundelen van de krachten met VKA versterkt de groep zich met een gerenommeerde partij die diepgaande kennis in huis heeft op thema’s als cybersecurity, privacy, data, IT-strategie, architectuur en outsourcing. 

VKA is als onafhankelijk adviesbureau één van de belangrijkste Nederlandse adviseurs voor digitale transformaties binnen de publieke sector en de strategische IT- en organisatievraagstukken die daarmee samenhangen. Voor VKA betekent de samenwerking met BlinkLane en Auctus dat het bureau zijn groei-ambitie sneller kan realiseren, zonder zijn onafhankelijkheid te verliezen. Daarbij ziet VKA vooral kansen op het vlak van data, AI en cybersecurity, onderdelen waar de afgelopen jaren al veel groei in is gerealiseerd. Met de krachtenbundeling verwacht VKA de volgende stap te kunnen maken in het realiseren van digitale transformaties, mede door het aangaan van aanvullende acquisities. Door het realiseren van proof-of-concepts wil VKA de enorme potentie van onder andere data en AI tastbaar maken voor zijn klanten.

Behoefte aan IT-ondersteuning en digitale adviesdiensten

Han Driessen, managing partner bij BlinkLane en CEO van de groep: “Bij onze klanten zien we een sterke behoefte aan IT-ondersteuning en digitale adviesdiensten. Daarnaast zien we in de publieke sector een groeiende vraag naar Agile transformaties en organisatorisch verandermanagement. Dit naar aanleiding van verregaande digitalisering van processen en dienstverlening. We zijn erg blij dat VKA de groep juist op dit vlak versterkt. Deze krachtenbundeling sluit ook naadloos aan op onze strategie om als adviesbureau verder te groeien, tot marktleider in Europa.”

Erik van Zegveld, directeur bij VKA: “Dankzij deze nieuwe samenwerking met de groep en deze investeerder kunnen wij beter inspelen op de wensen van onze klanten. Onze ambitie is om onze klanten niet alleen te adviseren over digitale transformaties, maar ook om deze voor hen te realiseren. Dit vormde de afgelopen jaren de kern van onze strategie en door deze bundeling verwachten we deze lijn veel sneller door te kunnen zetten. We spelen daarmee in op de vragen die we nu al van onze klanten krijgen. In de samenwerking met BlinkLane zien we veel ruimte voor verbreding van ons klantenportfolio en dienstverleningspakket.”

Na de krachtenbundeling, waarbij VKA deelneemt in het management van de groep, telt de organisatie meer dan 250 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland en India. De groep heeft na de transactie een jaaromzet van ongeveer 40 miljoen euro.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: