Kennisplatform voor noord holland

Aline Broersen van de Hartelijke Huiskamer

Geplaatst op 28 april 2023
Aline Broersen van de Hartelijke Huiskamer

Vanaf de buitenkant is het bijna niet voor te stellen maar tussen de loodsen op bedrijventerrein De Oude Veiling in Zwaag bevindt zich een ware parel. De Hartelijke Huiskamer is een sfeervolle ruimte die kan worden afgehuurd voor vergaderingen en bijeenkomsten voor gemiddeld ca. 20 personen. Aline Broersen bedacht het concept, deed de inrichting en is gastvrouw, het vaste gezicht voor alle bezoekers. “Iedereen die hier over de drempel stapt is compleet verrast.”

“Ik breng mensen graag met elkaar in verbinding, het liefst rondom een tafel”, vertelt Aline. “Ik geniet zelf van momenten met vriendinnen waar alles rondom die tafel bespreekbaar is en je jezelf kunt zijn. Dat gevoel wilde ik creëren in de Hartelijke Huiskamer. Een gevoel van welkom zijn en van comfort. Met support uit mijn directe omgeving hebben we een prachtige sfeervolle ruimte gecreëerd met meerdere functies. In het midden staan houten boomstammentafels en comfortabele stoelen voor vergaderingen, workshops, trainingen en andere bijeenkomsten. Daarnaast vind je een loungegedeelte met een velours bank, een gezellig zitje met 2 bartafels waar kleinere groepen zich kunnen terugtrekken en rondom het keukeneiland staan barstoelen voor een informeel gesprek.”

Wie de ruimte huurt kan gebruik maken van alle faciliteiten. Er is een grote woonkeuken, lift, professionele geluidsinstallatie en een goede beamer met groot scherm. Aline vertelt: “Er komen hier heel veel verschillende mensen. Sommige hebben de klei nog aan hun schoenen en anderen komen keurig in pak. Ik ontvang ze allemaal even hartelijk en ze voelen zich hier helemaal thuis. Ze lopen ontspannen door de ruimte, pakken iets lekkers en trekken zich even terug in de loungehoek. Dat was precies mijn bedoeling van de Hartelijke Huiskamer.”

Zakelijk én maatschappelijk

“Toen ik de Hartelijke Huiskamer startte – op 18 oktober 2019 – was ik eerst alleen bezig met het maatschappelijke belang. Ik wilde lotgenotengroepen faciliteren; een plek bieden aan mensen die steun nodig hebben bij bijvoorbeeld rouwverwerking, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ik heb een jaar lang de regionale krant verslonden op zoek naar mensen die zich bezighielden met dit soort maatschappelijke thema’s. Daarmee heb ik de basis gelegd. Pas toen mijn dochter Juliët vanwege corona bij me kwam werken ben ik volop aan de slag gegaan met de zakelijke kant. Ik moest haar salaris immers betalen en zij zag het potentieel. Juliët is gelukkig veel zakelijker als ik. Ik mag inmiddels grote internationale bedrijven verwelkomen.”

We hebben een prachtige balans gevonden en verdelen de klanten in drie categorieën. De lotgenotengroepen, (beginnende) ondernemers die workshops of trainingen geven en zakelijke klanten. Het is een verbinding tussen het ondernemen en de maatschappelijke inzet. Dat is de kern van de Hartelijke Huiskamer.”

Geïnspireerd door klanten

“Niet zo lang geleden kwamen twee energievolle meiden van Zinpel B.V. op m’n pad. Zij komen uit het onderwijs en de zorg en zijn bezig om de jeugdzorg en het onderwijs te verbeteren d.m.v. specifieke trainingen binnen het vakgebied. Bij deze meiden voel ik heel erg het maatschappelijke belang in combinatie met het ondernemerschap. Hun doelen sluiten naadloos aan bij de Hartelijke Huiskamer.“

De Hartelijke Huiskamer huren

Je kunt de ruimte huren per twee uur, per halve dag en per hele dag. Het is mogelijk om een heerlijke lunch of een borreltje na afloop te bestellen. Aline regelt sinds 1 januari 2022 het hele traject van begin tot einde. Juliet werkt vier dagen bij marketingbureau Brandidos in Hoorn en ondersteunt de Hartelijke Huiskamer nog in websitebeheer en de socials. Een perfecte mix en allebei op de juiste plek.

Voor meer informatie: www.dehartelijkehuiskamer.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: