Kennisplatform voor noord holland

Amsterdamse Seenons verovert tweede plaats KVK Innovatie Top 100 met afval-app

Geplaatst op 6 december 2022
Amsterdamse Seenons verovert tweede plaats KVK Innovatie Top 100 met afval-app

Seenons uit Amsterdam heeft de tweede stek bemachtigd in de KVK Innovatie Top 100. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties van het midden- en kleinbedrijf.

Seenons helpt bedrijven in vijf stappen om hun afval circulair te maken. Bedrijven kunnen een afvalstroom aanmelden in de Seenons-app en een moment kiezen om het te laten inzamelen. Seenons vindt de meest geschikte vervoerder en efficiënte route om het afval op te halen. De vervoerder brengt dit naar een lokale afvalverwerker, die het gebruikt als grondstof voor nieuwe materialen of producten. Pieter Pot, de allereerste online verpakkingsvrije supermarkt die op landelijke schaal boodschappen bezorgt in circulaire potten, is derde geworden in de KVK Innovatie Top 100 2022.

Succesvolle innovaties

Noord-Holland is met 26 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Noord-Brabant met 21 bedrijven en Utrecht en Zuid-Holland, allebei met 14 bedrijven. Na de gezondheidssector (14 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (13) en de creatieve industrie (ook 13). Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 25 startups. Alle innovaties zijn beoordeeld op originaliteit, impact voor de samenleving en verkrijgbaarheid. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: