Kennisplatform voor noord holland

ANWB AutoMaatje start in Amstelveen

Geplaatst op 6 februari 2023
ANWB AutoMaatje start in Amstelveen

Ook in de gemeente Amstelveen zijn er helaas veel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. De afstand tot de bushalte kan te groot zijn. Of misschien is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen, om de boodschappen te tillen of een arm te bieden tijdens het lopen. Een bezoekje aan een klaverjasmiddag of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan dan al een hele opgave zijn. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit gaan dan zij willen.

ANWB AutoMaatje Amstelveen biedt hiervoor een oplossing: de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. De vrijwillige chauffeur ontvangt van de passagier een vergoeding voor de rit (35 cent per kilometer). Elke rit is meer dan vervoer alleen.

Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Het vervoer beperkt zich namelijk niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut: AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden om weer op de koffie te gaan bij een vriendin, te gaan eten in het wijkcentrum of om naar de kapper te gaan.

Vanaf 1 februari a.s. is AutoMaatje Amstelveen actief. Wilt u meer weten over ANWB AutoMaatje of meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem contact op via automaatje-amstelveen@participe.nu of 020-5430458. Meer informatie staat ook op www.participe-amstelland.nu/automaatje

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: