Kennisplatform voor noord holland

Aqualectra: Never change a winning team

Geplaatst op 27 juli 2022
Aqualectra: Never change a winning team

Met een sterk team van gemotiveerde vakmensen kan een middelgroot, technisch maakbedrijf heel ver komen. Ook in Nederland! Niet voor niets staan bij Aqualectra de medewerkers al jarenlang op de eerste plek – zij máken het bedrijf. Extra opleiding, persoonlijke ontwikkeling en onderlinge kennisuitwisseling zijn er de normaalste gang van zaken. “Onze medewerkers zijn onze belangrijkste succesfactoren.”

Aqualectra is producent van onder meer schakel- en besturingspanelen, HVAC-kasten, middenspannings- en laagspanningsverdeelinrichtingen. Het bedrijf levert service- en onderhoudsdiensten en totaaloplossingen voor energiedistributie, besturingstechniek, gebouwautomatisering en industriële automatisering. Een tamelijk technisch verhaal. Het verschil maken voor klanten, daar draait het in wezen om.

Duurzaam kapitaal

“Concurreren op de prijs? Wij focussen juist op bewezen technologie, hoogwaardige service en deskundig maatwerk. We voeren continu controle uit op punten die bepalend zijn voor de kwaliteit en denken nadrukkelijk mee met de klant. Bovendien zijn we actief met en scherp op technologische innovaties – we investeren niet voor niets volop in de expertise van onze medewerkers. Zij zijn ons meest duurzame bedrijfskapitaal”, aldus directeur Tom Stringer. Allemaal factoren die eraan hebben bijgedragen dat het Heerhugowaardse bedrijf staat waar het nu staat. Tom Stringer is al sinds 2005 directeur van Aqualectra en zocht al een tijdje in alle stilte naar een opvolger, zodat hij zo rond 2025 met pensioen kan gaan. Investeerders, daar was hij heel sceptisch over. Maar toen begin 2021 iemand van VINCI Energies zich meldde, werd overname wél een optie.

Perfecte match?

“Cultuur, werkwijze: ons DNA matcht honderd procent met dat van VINCI Energies. Dat we iedereen een kans willen geven, ons nadrukkelijk profileren op sociaal, duurzaam en MVO-gebied: VINCI Energies hanteert vrijwel dezelfde uitgangspunten. Direct in het eerste, verkennende gesprek was er dan ook al veel vertrouwen. Daarbovenop kwam het zakelijke aspect: met onze producten en diensten vullen we het portfolio van VINCI Energies heel goed aan”, legt Stringer uit. En andersom. De continuïteit van de organisatie en de medewerkers hebben voor Stringer altijd voorop gestaan. Aqualectra first, zogezegd. Dat is gelukt: de OR ging akkoord met de overname, de medewerkers zijn tevreden en Aqualectra blijft actief onder zijn eigen naam, ook al is het sinds 6 mei 2022 officieel een business unit van VINCI Energies.

Grote getallen

Bij VINCI Energies werken meer dan vijfentachtigduizend medewerkers wereldwijd, de organisatie draait een miljardenomzet. “Zet dat eens tegenover onze 125 mensen en het verschil is evident. Maar overeenkomsten zijn er ook: hun beleid rondom medewerkers, MVO, milieu en verduurzaming, hun klantvisie. En daarbij: Aqualectra is met zijn marktaandeel juist een perfecte aanvulling op dat van VINCI Energies in Nederland”, vertelt Stringer. Tegen die achtergrond is de waarde van Aqualectra voor VINCI Energies overduidelijk – VINCI Energies neemt de nieuwe, Heerhugowaardse business unit dan ook zeer serieus. “Samen kunnen we onze klanten nog beter en breder bedienen en mooiere oplossingen implementeren. Feitelijk is het dus win-win-win: de bedrijven, de medewerkers én de klanten profiteren. Hoe goed wil je het hebben?”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: