Kennisplatform voor noord holland

Atlas levert kernploegpersoneel Marinebasis Den Helder

Geplaatst op 15 juli 2021
Atlas levert kernploegpersoneel Marinebasis Den Helder

Begin 2021 bezegelde de Koninklijke Marine in Den Helder de samenwerking met detacheerder Atlas Professionals (Atlas), die voor de komende zeven jaar kernploegpersoneel gaat leveren aan de Koninklijke Marine. De bekrachtiging volgt kort op de uitbesteding van de centrale walbewaking, waarvoor eind 2020 een overeenkomst bereikt is met Atlas.

Ondersteuning afdeling Transport

Vanuit het defensiebudget zijn middelen vrijgemaakt om te voldoen aan de NAVO-normen. Gevolg hiervan zijn nieuwe investeringen bij alle krijgsmachtonderdelen en het op peil trekken of verhogen van onderhoudsniveau van bestaande materieel. Investeringen die extra werkzaamheden met zich meebrengen, ook bij de afdeling transport waar de kernploegmedewerkers die Atlas levert onder vallen.

Kernploegmedewerkers zijn medewerkers die verantwoordelijk zijn voor transport op, in en rond marineschepen. Ze houden zich bezig met het transporteren van scheeps- en machineonderdelen als scheepsinstallaties en wapen technische systemen van en naar boord van schepen en marine-gebouwen. Daarnaast voeren de riggers van de kernploeg verhaalwerkzaamheden, zoals het liften en (ont)dokken van schepen. Ook zien ze toe op en geven ze instructies ten aanzien van de inachtneming van de veiligheidsregels, het uitvoeren van de voorzorgsmaatregelen en het gebruik van beschermingsmiddelen.

Zevenjarige overeenkomst

De afdeling Transport heeft een zevenjarige overeenkomst gesloten met Atlas voor de levering van drie profielen: Stuurman-Werktuigkundige kleine schepen (SWK), Schipper Machinist Beperkt Werkgebied (SMBW) en Rigger (TCVT). Dit voor ca 16.000 uur per jaar op de Marinebasis Den Helder. Het kantoor van Atlas op Urk zal dit contract voor zijn rekening nemen vanwege de ervaring met soortgelijke projecten en het maritieme karakter van het contract.

“Atlas is erg blij met deze overeenkomst vanwege het maritieme karakter van dit contract, wat prima aansluit bij de corebusiness van Atlas Urk, het plaatsen van professionals in de maritieme sector,” zegt Evert Jan van Slooten, Business Manager Atlas Professionals. “Ook de duur van het contract biedt mooie kansen om de samenwerking op een hoger niveau te brengen. Niet alleen om invulling te geven aan de personeelsbehoefte, maar ook dat de kwaliteit geborgd blijft en waar mogelijk verhoogd wordt,” voegt Evert Jan toe.

Contact
Margriet Hoefnagel is als accountmanager verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van het contract en het recruitment proces. Geïnteresseerd in een van de posities van de Kernploeg? Neem dan contact op via mhoefnagel@atlasprofessionals.com, bel +31 527 20 02 50 of bekijk onze website voor alle vacatures en informatie: https://pages.atlasprofessionals.com/marine-denhelder.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: