Kennisplatform voor noord holland

Bandenmeesters sinds 1952

Geplaatst op 12 juli 2021
Bandenmeesters sinds 1952

Al bijna zeventig jaar zitten ze in de banden – de derde generatie staat alweer een tijdje aan het roer. Dan kun je er vergif op innemen dat ze in zo’n familie het liefst praten over profiel, spanning en kalibreren. “We zijn hier allemaal begonnen als bandenmonteur.”

Sinds 2000 runt Marcel Willems Profile Car & Tyreservice Amsterdam aan de Isarweg in Amsterdam Westpoort. Daarmee trad hij niet alleen in de voetsporen van zijn opa en zijn vader, hij deed dat ook via de klassieke route. Want deze directeur is ‘gewoon’ begonnen als bandenmonteur. Met andere woorden: hij weet waar hij het over heeft als het over banden gaat. “Mijn collega’s nemen me in elk geval serieus”, grapt hij.

En dat is maar goed ook, want bij Profile Amsterdam komen elke dag álle soorten banden langs. Duizenden banden van normale personenauto’s om te beginnen, maar er worden ook banden vervangen van shovels, vrachtwagens, bestelauto’s, busjes, tractors – net waar de klant mee rijdt. “Dat doen we altijd dezelfde dag nog. Zo nodig halen we de wagen en brengen we die na het vervangen van de banden weer terug. Stukje service waar we veel klanten heel blij mee maken”, vertelt Willems. Zakelijke rijders die niet van verrassingen houden, krijgen op tijd een seintje dat de banden waarschijnlijk aan vervanging toe zijn. “Dat is een optelsom van het aantal gereden kilometers en het soort vervoer. Handig, want dan kan de klant het onderhoud budgettair én organisatorisch inplannen.”

Ook elektrisch

Toch is het niet alleen maar banden wat de klok slaat bij Profile Amsterdam. Ook voor onder meer regulier onderhoud, APK-keuringen, quickscans, 24-uurs pechhulp én onderhoud aan elektrische auto’s kunnen zakelijke en particuliere autorijders terecht bij Willems. “Twee van onze monteurs zijn extra bijgeschoold voor het onderhoud aan elektrische auto’s. Dat is echt totaal ander werk dan onderhoud aan auto’s met een brandstofmotor. Door het snelle optrekken slijten de banden ook sneller. Je kunt wel stellen dat alleen remmen en ruitenwissers hetzelfde zijn. Tot slot is veiligheid een belangrijk aandachtspunt bij elektrische auto’s: je werkt toch met stroom.” 

Profile Amsterdam heeft een brede klantenkring: van kleinere mkb-bedrijven met twee of drie auto’s tot organisaties met honderden wagens. “Voor onze dienstverlening maakt dat geen enkel verschil. We vervangen de banden net zo snel en goed en zijn net zo flexibel.” Wel is het voor bijvoorbeeld grote leasemaatschappijen prettig dat er in de Benelux wel 250 vestigingen van Profile zijn. Dat zijn weliswaar stuk voor stuk zelfstandige bedrijven, maar ze leunen wel op elkaar als het op service aankomt. “Dankzij die brede dekking kunnen we snel schakelen.”

Vooruitzien

Bij Profile Amsterdam werken twintig mensen, waaronder vier automonteurs. Ook is er een aparte bedrijfswagenafdeling waar de medewerkers beschikken over specifieke kennis en expertise van verschillende trucks, shovels en bestelauto’s. “Kennis is een van de pijlers onder onze dienstverlening. Sowieso gaan al onze mensen regelmatig op cursus en volgen ze nascholingen – niet alleen om hun vaardigheden op peil te houden maar vooral ook om te leren over nieuwe technieken. We zijn wat dat betreft echt vakidioten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: