Kennisplatform voor noord holland

Banendag Techniek voor scholen en werkzoekenden

Geplaatst op 12 december 2022
Banendag Techniek voor scholen en werkzoekenden

Trainingscentrum Crescendo heeft op 30 september 2022 een banendag/beroepenmarkt georganiseerd. Hierbij was speciale aandacht voor de scholen van het voortgezet onderwijs, omdat de jeugd steeds minder makkelijk een keuze kan maken t.a.v. beroeps- en studiekeuze. Dit initiatief was vooral bedoeld om helderheid en duidelijkheid te geven over alle mogelijkheden die men heeft en vooral ook om aansluiting te krijgen met nieuwe talenten. Om deze talenten enthousiast te maken is het belangrijk dat er een helder beeld is van de verwachtingen van beide partijen.

Wegens het succes van deze dag die door vele scholen is bezocht staat de volgende banendag alweer gepland. Op de banendag hebben ongeveer 300 leerlingen met veel enthousiasme vragen gesteld over het werken bij de bedrijven. De opdracht die de leerlingen hadden meegekregen was om vooral vragen te stellen die zij als aankomend medewerker belangrijk zouden vinden. Op donderdag 16 maart 2023 vindt de volgende editie plaats, waarbij het aantal aanwezige bedrijven minimaal wordt verdubbeld. Van grote waarde is de verscheidenheid van de bedrijven die allen met techniek te maken hebben. Dit kan zijn binnen de transport en logistiek, industrie, bouw en alles daar omheen.

De bedrijven zijn aanwezig om nieuwe medewerkers te vinden en/of stageplaatsen voor scholieren aan te kunnen bieden. Er wordt door diverse bedrijven materieel meegenomen om geïnteresseerde personen kennis te laten maken met de machines en werkwijzen. Hierdoor ontstaat er interactie en dat heeft een positieve werking op de indrukken die men krijgt.

Voordeel van deze opzet is het brede aanbod van bedrijven en soorten werkzaamheden. Bent u als bedrijf geïnteresseerd en wilt u op deze dag ook aanwezig zijn? Dat is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met Joop van der Wal van Trainingscentrum Crescendo in Hoorn.

Wanneer: donderdag 16 maart 2023                      Tijd: 10:00 uur tot 21:00 uur

Locatie: Opleidingscentrum Crescendo te Hoorn Neutronweg 1 Komt u ook naar de banendag op 16 maart 2023? De deelnemende bedrijven heten u graag van harte welkom en vragen u deze datum alvast in de agenda te zetten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: