Kennisplatform voor noord holland

Bedaffair introduceert allereerste circulaire campingmatras

Geplaatst op 16 januari 2021
Bedaffair introduceert allereerste circulaire campingmatrasBedaffair introduceert allereerste circulaire campingmatras

Bedaffair, producent van circulaire biologische matrassen, introduceert de allereerste circulaire campingmatras ter wereld, gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Eigenaar Marjolein Vaders: “Schone producten vrij van schadelijke stoffen worden steeds belangrijker, gezien het recyclingprobleem rondom plastics.”

Natuur en kamperen gaan samen. Nederlanders vieren graag vakantie in de bergen of bosrijke campings. Vaders: “De toenemende vervuiling van plastics en pesticiden in bodem en oppervlaktewater is een feit. Om te kunnen blijven genieten van vakantie in de natuur wordt het maken van schone producten, vrij van schadelijke stoffen, steeds belangrijker. Veel kampeerders en campings zijn vaker bewust bezig met duurzaamheid door een milieuvriendelijkere producten en bedrijfsvoering.”

Hogere slaapkwaliteit tijdens vakantie

Wetenschappelijke studies tonen aan dat wol een betere slaapkwaliteit garandeert dan synthetische materialen. “Bij het slapen op wol toont een studie aan dat we sneller in slaap vallen, langer slapen en beter doorslapen.” De campingmat gevuld met pure biologische wol en kokosvezel draagt bij aan een uitgeruste vakantie; slaapkwaliteit verbetert.

Altijd droog en aangenaam warm slaapcomfort

“Zo’n natuurlijke campingmat verhoogt het slaapcomfort bij kampeerders. Een ander voordeel is dat natuurlijke materialen vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Ook bij hoge vochtigheid in tenten, caravans en campers blijft de campingmat van Bedaffair altijd droog en aangenaam warm. En belooft elke vakantieganger een heerlijke, uitgeslapen vakantie.”

Meester-beddenmaker

Alle producten van Bedaffair worden lokaal ambachtelijk gemaakt. Elke beddenmaker wordt door Bedaffair opgeleid tot meester-beddenmaker volgens de hoogste duurzame circulaire principes.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: