Kennisplatform voor noord holland

Bedrijfsverzamelgebouw Celsiusstraat Heerhugowaard weer open met vergunningplicht

Geplaatst op 16 september 2021
Bedrijfsverzamelgebouw Celsiusstraat Heerhugowaard weer open met vergunningplicht

Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Celsiusstraat 32 in Heerhugowaard is weer open, maar wel ‘onder voorwaarden’. Het pand werd begin dit jaar door burgemeester Blase gesloten omdat vanuit dit pand ondermijnende en criminele activiteiten werden gefaciliteerd. Ondernemers die hun intrek willen nemen in het pand, dienen met ingang van 15 september een exploitatievergunning te verkrijgen van de gemeente.

De uitbreiding van de Wet Bibob en invoering van de exploitatievergunningplicht is onderdeel van de inzet tegen ondermijnende, georganiseerde criminaliteit. “We werken voortdurend aan een gezonde en veilige woon- en werkomgeving en het stoppen van ondermijnende criminaliteit is een van de prioriteiten”, aldus burgemeester Bert Blase. “Met een vergunningplicht heeft de gemeente meer zicht op wat er gebeurt en kan er beter gehandhaafd worden. Criminele ondernemers worden geweerd en pandeigenaren hebben dan ook meer zicht op de huurders van hun pand.”

De exploitatievergunning is nodig wanneer een ondernemer een bedrijf wil starten of gevestigd wil blijven op het betreffende adres of een bestaande ondernemingsvorm op dit adres wil wijzigen. De vergunning dient aangepast te worden als de beheerder/bedrijfsleider in of uit dienst gaat. Deze vergunning kan worden aangevraagd bij de gemeente.

Ondermijningssignalen

Dankzij signalen van andere ondernemers zijn de malafide praktijken op dit adres gestopt. Ondermijning is vaak onzichtbaar, maar als je de signalen herkent, dan is het melden hiervan heel belangrijk. Signalen zijn bijvoorbeeld geblindeerde ramen bij bedrijfspanden, leegstaande panden, wel bedrijven maar geen klanten, een vreemde lucht of bedrijvigheid in de late avonduren. De politie combineert dit soort signalen en komt in veel gevallen tot ordehandhaving. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw wijkagent (via politie.nl), gemeente, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Of kijk voor meer informatie over ondermijning op stopondermijningsamen.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: