Kennisplatform voor noord holland

Beert Boomsma gaat aan de slag bij Daikin

Geplaatst op 3 maart 2021
Beert Boomsma gaat aan de slag bij Daikin
De voormalig ijsmeester van Thialf treedt per 1 april 2021 aan als Sales Enigineer Applied bij Daikin Nederland. Mede door Beert Boomsma’s inspanningen is de ijsbaan in Heerenveen uitgegroeid tot de snelste laaglandbaan van de wereld. Zijn kennis van koudetechniek én schaatsen maakt hem interessant voor de hoofdsponsor van de KNSB.

Binnen Thialf was Beert Boomsma verantwoordelijk voor de hele techniek van het stadion. Toen de ijstempel vier jaar geleden werd verbouwd naar het nieuwe moderne ijsstadion van nu, zijn er ook technisch veel zaken veranderd en werden er belangrijke stappen gezet in het verduurzamen van de accommodatie.

Duurzaamheid 

Boomsma stapt nu over naar een bedrijf waar duurzaamheid minstens zo belangrijk is. Via een breed scala aan producten en oplossingen loopt Daikin voorop in het verduurzamen van Nederland op het vlak  van klimaatsystemen in woningen, kantoren, hotels en industrie. Het team waarvan Beert binnen Daikin gaat uitmaken richt zich op de grotere systemen, de koudwatermachines, luchtbehandelingskasten en koudetechnische oplossingen. Met name dat laatste is waar zijn kennis goed van pas gaat komen in het verduurzamen van andere ijsbanen in Nederland.

Niet onopgemerkt

Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland: “We kennen Beert al een aantal jaar, via onze activiteiten in Thialf als partner van schaatsend Nederland. Zijn kennis over ijsbanen en koudetechniek is ook bij ons niet onopgemerkt gebleven en daarom zijn wij blij dat wij Beert hebben kunnen toevoegen aan ons team van experts”.

Go to the start

Beert Boomsma is zelf ook blij met zijn baanwissel en kijkt er naar uit. “Ik heb mijn status op sociale media alvast aangepast naar ‘go to the start’, om in schaatstermen te blijven en met een knipoog naar mijn oude baan. Ik ben er ‘ready’ voor en zie er naar uit om te starten per 1 april.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: