Kennisplatform voor noord holland

Betrokkenheid en knowhow vormen startpunt

Geplaatst op 26 augustus 2020

Financiële adviezen moeten altijd een stevig fundament hebben, er is geen ruimte voor twijfel. De complexiteit van financiële wet- en regelgeving is immers enorm. “Een financieel advies kan verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de ondernemer. Die toekomst – daar ga je als adviseur eigenlijk over. Dat snappen wij als geen ander.”

Danny Muiteman begon Instijl Financiële Diensten in 2011 in Hoorn. “Vanuit de basisgedachte dat ik ondernemers op zo breed mogelijk terrein écht wilde bijstaan om hun bedrijven naar grotere hoogte te tillen. Dat is gelukt.”

Hij startte direct heel dwars met het aanbieden van provisieloze verzekeringen aan ondernemers. “Ondernemers konden bij mij zelf aangeven of ze behoefte hadden aan bijvoorbeeld een jaarlijkse of maandelijkse update en kozen een abonnement dat bij hun wensen paste. Voor de verzekering zelf betaalden ze alleen premie, provisie rekende ik niet.” Revolutionair was het zeker én vooral ook veel eerlijker voor ondernemers. “Inmiddels is de provisieloze verzekering doodgewoon.”

Brede blik

Financiële dienstverlening is een breed begrip. Waar het zich een paar decennia terug nog echt toespitste op rekenkundige werkzaamheden, is het vak steeds verder de advieskant op gegaan. Gelukkig maar, vindt Danny Muiteman. Met Instijl Financiële Diensten staat hij pal voor de belangen van zijn klanten. “Als adviseur kan ik veel meer betekenen voor ondernemers door proactief en breed mee te denken met de uitdagingen waar zij voor staan. Anders gezegd: door voorbij de cijfers te kijken.” Door de ondernemer en diens belangen centraal te stellen heeft Instijl Financiële Diensten de afgelopen tien jaar een trouwe klantenkring opgebouwd.

Danny Muiteman werkt met een team van zes allround financieel specialisten. Allemaal combineren zij een zakelijke en professionele instelling met een grote betrokkenheid voor de klant. “Die betrokkenheid is geen doel op zich natuurlijk, maar het kenmerkt onze aanpak wel. We streven er oprecht naar de ondernemer te ontlasten en te ontzorgen. Klinkt misschien cliché, maar onderscheidt ons toch nadrukkelijk van anderen.”

Open mindset

De complexiteit die de financiële regelgeving zo typeert, vereist een enorme knowhow. “Daarom werken wij altijd volgens het vier- of zelfs zes-ogen-principe: we benutten alle expertise die we in huis hebben maximaal. Elke klant heeft één vertrouwde, vaste contactpersoon, en profiteert tegelijkertijd toch van de kennis van alle andere experts.” Bij Instijl Financiële Diensten werkt bijvoorbeeld ook een compliance officer die elke hypotheekaanvraag beoordeelt. “Zodat we vooraf al zeker zijn dat de bank de aanvraag goedkeurt.” Een open mindset is onmisbaar voor een financieel adviseur, vindt Danny Muiteman. “Mensenkennis is een ondergeschoven factor in ons vak. Alsof het alleen maar over de regeltjes en de getallen gaat! Wij willen de ondernemer zakelijk én privé ondersteunen zodat hij of zij het maximale uit het bedrijf kan halen. En dus kijken wij altijd naar de lange termijn. Want om die ondernemer, om diegene draait het voor ons.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: