Kennisplatform voor noord holland

Bij India Port is eten een feest 

Geplaatst op 17 juni 2024
Bij India Port is eten een feest

Wie van lekker eten houdt, kan bij restaurant India Port terecht. In Utrecht aan de Oudegracht aan de Werf 144, en in Ouderkerk a/d Amstel aan de Amstelzijde 53. Daar is binnen voldoende ruimte voor een feest en buiten een terras aan de Amstel. 

Manu Bhatia: “India Port is een familiebedrijf en dit is onze tweede vestiging. Net als in Utrecht serveren we hier de authentieke Noord Indiase keuken. Wij focussen op Tandoori gerechten (400 graden!), thaali, curry, kebab, en natuurlijk de beroemde butter chicken.  

Omdat wij een familiebedrijf zijn, helpt iedereen mee en doet eigenlijk alles. Zo ontvang ik onze gasten, help in de bediening, ik kan koken en ondersteun de bezorging. Voornamelijk zorg ik dat alles hier soepel verloopt. Een steeds belangrijker onderdeel voor India Port is het verzorgen van feesten zoals bruiloften, verjaardagen, events van de Rotary, jubilea, charities, netwerkbijeenkomsten, afstudeerfeesten, zakelijke diners en zelfs dansavonden. Daarvoor gaan de tafels aan de kant en komt een dansvloer vrij.” 

Al 40 jaar lekker eten 

Manu: “Mijn vader startte 40 jaar geleden in Utrecht, waar we drie werfkelders groot zijn. Sinds 2014 hebben wij ook hier aan de Amstel een vestiging met veel meer ruimte. Binnen is plek voor 60 tot wel 100 gasten. Het terras aan de Amstel is geschikt voor 65 couverts. 

Een ander groot voordeel van onze locatie aan de Amstel is de goede bereikbaarheid. Schiphol en de ZuidAs zijn slechts een minuut of tien rijden en je kunt hier wel prima je auto kwijt. En wat dacht je van genoeg parkeerruimte? Vanaf het terras kijk je uit over de Amstel. Het uitzicht over de rivier is geweldig. Ik nodig iedereen van harte uit om ’s avonds bij ons te komen dineren.  

Voor wie ‘s middags bij mooi weer voor een lunch even de drukte van de stad wil ontvluchten kan ook bij India Port terecht, van donderdag t/m zondag vanaf 12 uur. Grote groepen zijn ook buiten deze tijden van harte welkom. De reguliere openingstijden voor diner zijn van 17 tot 22 uur. Maandag zijn wij gesloten.” 

Meer ruimte = meer mogelijkheden 

Manu: “Omdat er meer ruimte is dan in Utrecht stad is er hier meer mogelijk dan alleen ‘uit eten’ gaan. Inmiddels hebben bedrijven en verenigingen India Port gevonden en hebben we tien jaar ervaring met de organisatie en het regelen van een perfect avondje – of middag – uit op deze locatie. Binnen kunnen we ‘lange tafels’ maken zodat gasten gezellig bij elkaar kunnen zitten. Er is veel mogelijk. We bieden verschillende vormen van standing-, walking- en sitting dinners aan, bijvoorbeeld proeverijen met kleine gerechtjes.  

Het is een misverstand om te denken dat Indiaas eten pittig is. Het kan, maar het is juist geen regel. De keuken kenmerkt zich door het brede palet van met name veel verschillende smaken. Ik noem onze mooie rijsttafels (thaali’s) om de variatie eens te proberen. We werken samen met Indiase groothandels die India Port voorzien van de juiste kruiden, zoals kurkuma en kardemon. Kun je niet tegen room of melk? Laat het ons weten en we passen er een mouw aan.” 

Kijk op www.indiaport.nl voor meer informatie. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: