Kennisplatform voor noord holland

Hevesta: Bemiddeling en advies voor de horeca

Geplaatst op 13 juni 2024
Hevesta: Bemiddeling en advies voor de horeca

Hans Festen is eigenaar van horeca bemiddelings- en adviesbureau Hevesta en zelf ook horecaondernemer. Onlangs heeft hij samen met een vriend een nieuw grand café in Oudenbosch geopend. Hij vertelt ons meer over zijn succesvolle projecten.

In 1992 is Hans begonnen met zijn eerste restaurant, waarmee hij in 2000 stopte om het te verbouwen tot kantoor voor Hevesta. Hans: “Hevesta bestaat sinds 1978, maar ik heb het bemiddelingsbureau in 2000 overgenomen. Bij die overname was Hevesta vooral actief in de regio Arnhem-Nijmegen. Ik ben direct landelijk, en later internationaal, gaan opereren.”

Wat doet Hevesta precies?

“Het is een bemiddelings- en adviesbureau voor de horeca. Ik help mensen met de aan- en verkoop van horeca- en recreatiebedrijven, met name restaurant en hotels. Op basis van mijn ervaring als horeca-adviseur én ondernemer, maar ook op onder andere cijfers en potentieel, kan ik goed beoordelen wat een horecabedrijf waard is.
Hevesta is mijn hoofdbedrijf, maar daarnaast ben ik ook horecaondernemer. Ik ben betrokken bij twee zaken in Amsterdam; met twee partners heb ik La Contessa in Amsterdam-Oost, en samen met een andere partner QV Winebar in de Beethovenstraat. Daarnaast heb ik ijssalon Ice & Co in het centrum van Almere en onlangs heb ik met een partner Grand Café De Basiliek in het Brabantse Oudenbosch geopend.”

Kun je iets meer vertellen over De Basiliek?

“Het is grote zaak met een chique inrichting. Iedereen is er de hele dag welkom voor koffie, lunch, borrel en lekker eten. De Basiliek staat op het Jan Gielenplein, naast de bekende Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara. Het is een geschaalde kopie van de Sint-Pieter in Vaticaanstad en de Sint Jan van Lateranen in Rome. De naam zegt het: onze zaak past perfect op deze unieke locatie!”

Kun je iets meer vertellen over jouw projecten in het buitenland?

“Samen met mijn vrouw run ik een appartementenhotel op Sint-Maarten. Mijn vrouw is daar General Manager en ik doe de verkoop van een aantal appartementen in het complex. Daarnaast adviseer en bemiddel ik voor verschillende internationale klanten. Zo heb ik net een zaak op Curaçao in de verkoop gekregen. Het betreft een hotel met 17 kamers en een groot restaurant in de buitenlucht plus een lunchroom waar je binnen kunt eten. Het pand bevindt zich in de buurt Pietermaai in Willemstad en ligt prachtig aan het strand.”

Zie je nog bepaalde ontwikkelingen in de markt de laatste tijd?

“Nu de steunmaatregelen van de coronacrisis voorbij zijn, hebben veel horecabedrijven het zwaar. Daarbij zijn de huur- en inkoopprijzen door de inflatie gestegen. En dan is er ook nog een groot personeelstekort in de horeca, ondanks dat de lonen enorm zijn gestegen. Voor invalkrachten zijn deze in de afgelopen anderhalf jaar gemiddeld met 75 procent gestegen.
Veel zaken staan dan ook in de verkoop, waar Hevesta een mooie rol in kan spelen.
Daarnaast heb ik als horecaondernemer natuurlijk ook met de genoemde ontwikkelingen te maken, ook met het personeelstekort. Op Sint-Maarten zijn we daarom bezig met het opzetten van een horecaopleiding. Veel kinderen die daar wonen, komen niet in aanmerking om een goede opleiding te volgen. Met onze, nog op te zetten, horecaopleiding willen we mensen op verschillende niveaus opleiden en trainen. Zij kunnen uiteindelijk op Sint-Maarten in de horeca werken of zelfs naar Nederland komen om hier aan de slag te gaan. Een win-winsituatie dus!”

Voor meer informatie zie www.hevesta.nl of neem contact op via 06-53291399 of hans@hevesta.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: