Kennisplatform voor noord holland

Bingewatchen met Securitas

Geplaatst op 14 mei 2019
Bingewatchen met Securitas

Wat zijn de beveiligingsuitdagingen van nu en de toekomst? Daarover ging beveiligingspartner Securitas het afgelopen jaar in gesprek met experts. Het resultaat? Drie inspirerende Studio Sessies die zich perfect lenen voor een fijne sessie bingewatchen op de website van Securitas.

Welke kansen en bedreigingen biedt het informatietijdperk? Wat is de impact van nieuwe technologie op uw beveiliging? En de impact van de open samenleving? In een reeks van drie inspirerende Studio Sessies kan eenieder kennismaken met de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van de beveiliging.

Dwingende systemen

In de eerste aflevering bespreken Hoogleraar Sander Klous en Rick Strijbos, directeur van de Security Academy, actuele onderwerpen als big data, dwingende systemen, ethische vraagstukken en menselijke keuzes. De centrale vraag is: hoe houden we onze maatschappij leefbaar? Hoe vinden we een manier om zo om te gaan met data dat we nog steeds in deze maatschappij willen wonen?

Kunstmatige intelligentie

In de tweede aflevering staat ‘de grootste robot ter wereld’ centraal: het Internet of Things. Naast blockchain, kunstmatige intelligentie, informatie asymmetrie en bewustwording. Volgens experts zijn dit belangrijke thema’s. Wat zijn de ontwikkelingen en mogelijkheden? Geïnteresseerden worden bijgepraat door Hans de Zwart, directeur van digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, en hoogleraar Veiligheidskunde Pieter van Gelder.

Wie is de baas?

In de derde aflevering zoomen Liesbeth van der Heide van de Universiteit Leiden en Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO, in op de impact van de open samenleving. Aan de orde komen onderwerpen als terrorisme, big data, signaleren en samenwerken. ‘Who is in charge?’ Oftewel: ‘Wie is de baas?’, is de vraag die de experts stellen en beantwoorden.

Nog niet uitgekeken?

Schuif dan aan bij de Live Studio Sessie van Securitas: beveiligen in de praktijk. Hoe krijg je grip op veiligheid met toekomstbestendige beveiliging? Is budget een voorwaarde? Integrale beveiliging? Of de informatiepositie van bedrijven? In deze extra lange uitzending gaan 85 beveiligingsprofessionals met elkaar in debat.

Het Nieuwe Beveiligen

Onze wereld verandert continu. Dit vraagt om een nieuwe kijk op beveiliging. Securitas heeft daarom de beveiligingsstrategie Het Nieuwe Beveiligen ontwikkeld: preventieve veiligheidsoplossingen gebaseerd op pro-activiteit, integraliteit en sturing vanuit dreiging.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: