Kennisplatform voor noord holland

Bonne Reijn heeft de missie de kunst- en modewereld toegankelijker te maken 

Geplaatst op 6 juli 2022
Bonne Reijn heeft de missie de kunst- en modewereld toegankelijker te maken 

Bonne Suits opent 8 juli een nieuwe winkel en tevens expositieruimte op de Warmoestraat 67. Een plek voor kunstliefhebbers en makers. Een plek voor talentontwikkeling. De kick off is de tentoonstelling: ‘De Schans hier en nu’.

Bonne Reijn (32) merkte dat er iets ontbrak in de verscheidenheid aan kleding die voor ons beschikbaar is. Hij voelde zich in 2014 genoodzaakt om iets te creëren dat geschikt is voor elke gelegenheid, geslacht, leeftijd of sociale verwachting. Bonne Suits groeide uit tot een kledingmerk waarbij niet de kleding maar juist de drager centraal staat, pakken voor iedereen, uniseks, leeftijdloos, dik en dun. Samen met TNO en Sumibo opende Bonne Suits in 2017 de multibrandstore Zeedijk 60, de winkel fungeert als springplank voor aanstormend talent en beginnende merken als La Fam en Hue.

Galerie de Schans
Galerie de Schans is een initiatief van Bonne en bevriende kunstenaars. Zij zijn van mening dat er te weinig plek is voor kunstenaars om te exposeren. De ambitie om hier verandering in te brengen heeft er in 2008 toe geleid voor Bonne om zijn huis aan de Oudeschans open te stellen als plek voor kunst en cultuur.  

Warmoesstraat 67 is een plek waar alles samenkomt. De nieuwe ruimte wordt een combinatie van een grote Bonne Suits winkel – waar de pakken verkocht zullen worden – en een galerie. “En hopelijk nog veel meer”, aldus Bonne. Hij is opgegroeid in de buurt en liep als jongen vaak op de Warmoesstraat, om nu de deuren te openen voor jong ambiteuse talenten is een droom die uitkomt. 

Tentoonstelling “De Schans hier en nu”
De tentoonstelling bestaat uit een collectie kunst verzameld door Bonne door de jaren heen bestaande uit werk van bevriende kunstenaars. Van elke kunstenaar is ook een actueel werk te zien, deze kunstwerken zijn ook te koop. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: