Kennisplatform voor noord holland

Verwey Museum Haarlem geopend

Geplaatst op 3 oktober 2022
Verwey Museum Haarlem Opent

Onlangs opende het voormalig Museum Haarlem met een nieuwe naam: Verwey Museum Haarlem. Meer dan honderd genodigden onthulden gezamenlijk voor de deur aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem de nieuwe naam van het museum in de lucht. 

Verwey Museum Haarlem verbindt historie en kunst. Het is niet alleen hét stadsmuseum van Haarlem maar er is ook aandacht voor kunst.

Na een ingrijpende reconstructie opent Verwey Museum Haarlem gloednieuwe exposities van twee bekende Nederlandse kunstenaars: de Haarlemse beeldend kunstenaar Mari Andriessen, de meest gevraagde kunstenaar voor oorlogs- en verzetsmonumenten, en de Haarlemse schilder Kees Verwey, bekend om zijn stillevens. Behalve de tentoonstellingen ’Dicht bij Mari Andriessen’ (tot en met 20 maart 2023) en ‘De stille liefde van Kees Verwey’ (tot en met 13 februari 2023) exposeren ook leerlingen van het Coornhert Lyceum met linoleumsneden geïnspireerd op de gravures van Dirk Volckertsz Coornhert en presenteert schilder Erik Mattijssen zijn stillevens in het vernieuwde Verwey Museum Haarlem.

Het museum is een intensieve samenwerking met de Stichting Kees Verwey aangegaan. Naast een financiële donatie heeft de stichting ook geholpen met de totstandkoming van de exposities, de herinrichting van het museum en viert het museum haar nieuwe naam ‘Verwey Museum Haarlem’. 

Wim van Krimpen, voormalig directeur van de Kunsthal Rotterdam, Fries Museum en het Kunstmuseum Den Haag, is als bestuurslid van de Stichting Kees Verwey actief betrokken en aanjager van het partnership en de nieuwe naam. Voor de expositie ‘Dicht bij Mari Andriessen werkte het museum nauw samen met Stichting Mari Andriessen, waarbij bestuursleden Antoinette Andriessen en Monique van Royen de tentoonstelling samenstelden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: