Kennisplatform voor noord holland

Bouw project BinnenDok op NDSM-werf Amsterdam gestart

Geplaatst op 24 maart 2021
Bouw project BinnenDok op NDSM-werf Amsterdam gestart

BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed zijn half maart 2021 gestart met de bouw van het multifunctionele project BinnenDok op de NDSM-werf in Amsterdam. BinnenDok bestaat uit 107 appartementen, een kantoorgebouw, commerciële (plint)voorzieningen, een daktuin en een parkeergebouw met 525 parkeerplaatsen.

Het plan wordt gerealiseerd in het hart van de NDSM-werf. De architectuur van BinnenDok is geïnspireerd op het stoere en industriële karakter van de NDSM, ooit een van de grootste scheepswerven ter wereld. Het gebouw is ontworpen door heren 5 architecten uit Amsterdam. Kondor Wessels Amsterdam (tevens onderdeel van VolkerWessels) is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen, het kantoorgebouw en de commerciële plintvoorzieningen. Continental Car Parks is verantwoordelijk voor de realisatie van het parkeergebouw, dat gaat fungeren als openbare parkeergarage voor het gebied.

Voor bewoners en de buurt

Het gebouwensemble is gericht op het IJ, waardoor de hoger gelegen appartementen vrij zicht op het water hebben. Op de begane grond komen commerciële voorzieningen. Voor bewoners van het complex zijn er parkeermogelijkheden in het aangrenzende openbare parkeergebouw.

De woningen zijn grotendeels verkocht. Informatie over de nog beschikbare appartementen is te vinden op www.levenopndsm.nl/binnendok. De openbare parkeergarage (525 parkeerplaatsen) – met ondergelegen commerciële ruimten – is verkocht aan Catella Parken Europa, vertegenwoordigd door Orange Investment Managers. Het project wordt in de loop van 2023 opgeleverd.

Nieuwe multifunctionele stadswijk

BMB ontwikkeling, Reggeborgh Vastgoed en de gemeente Amsterdam werken nauw samen (ook met andere partijen in het gebied) om van de NDSM-werf een mooie wijk te maken waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Tot 2030 wordt het totale programma uitgebreid tot circa 5.000 huur- en koopwoningen, vrijetijds- en culturele functies, ambtelijke bedrijven, commerciële ruimten, (kleine) kantoren, winkels en parkeervoorzieningen. De NDSM-werf is onderdeel van de Noordelijke IJ-oevers West. Het gebied draagt de komende jaren sterk bij aan het nieuwbouwaanbod en biedt daarmee woonruimte voor de groeiende bevolking van Amsterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: