Kennisplatform voor noord holland

Bredow Hydraulics: Al ruim kwart eeuw op (de) hoogte

Geplaatst op 11 november 2019
Bredow Hydraulicsa

Op wat harde klappen van metaal op metaal na, heerst er in de enorme werkplaats in Heerhugowaard een serene rust. Toch wordt hier door vijftien monteurs gewerkt aan de realisatie en reparatie van gigantische laad- en loskranen, containerinstallaties, vorkheftrucks en bergingswagens. “Elke autolaadkraan – hoe klein of groot ook – is een kwestie van pure precisie.”

Of je het nou pure precisie noemt of gedegen maatwerk: bij Bredow Hydraulics produceren ze al sinds 1983 hydraulische laad- en loskranen en monteren ze laadkleppen en containerinstallaties van Hiab/Multilift, een van de wereldmarktleiders op laad- en losgebied. Het bedrijf is in die tijd gestaag gegroeid. Klanten komen uit heel Noord-Holland, van eenmanszaken tot overheidsdiensten en grote bedrijven met een flink wagenpark. “Wij werken met de kleinste pick-uptruck tot en met autolaadkranen die honderd ton kunnen tillen”, vertelt Frank Bredow, directeur van Bredow Hydraulics uit Heerhugowaard.

Tweede generatie
Hij nam het stokje in 2017 van zijn vader over. “Een logische stap. Ik loop hier al van jongs af aan rond. Ik ben begonnen met een zaterdagsbaantje als schoonmaker, na mijn opleiding ging ik in 2004 aan de slag als leerling carrosseriebouwer, en nu ben ik directeur. Maar als het nodig is spring ik nog steeds bij in de werkplaats.” Het typeert de nuchtere Frank Bredow: hij weet alles van onder meer autolaadkranen en containerinstallaties. Gepassioneerd vertelt hij over de enorme krachten die daarbij komen kijken en hoe hij met zijn klanten meedenkt over de exacte afstelling van hun kraan. “Echt elke kraan die onze fabriek verlaat is maatwerk en perfect afgestemd op het werk dat ermee moet worden gedaan. Tijdens het productie- en montageproces plannen we altijd een paar checks in. Moet er eventueel iets anders? Dat passen we dan aan. Zodat de truck vanaf het moment dat hij in bedrijf wordt genomen precies voldoet aan de wensen en verwachtingen van de klant.”

Reparatie en onderhoud
Bredow Hydraulics levert maatwerk hydraulische Hiab autolaad- en loskranen, Zepro laadkleppen, Moffett meeneemvorkheftrucks, Multilift containerinstallaties, bergingswagens, kippers en carrosserieën, waaronder Bredow laadbakken. “De producten worden kant-en-klaar geleverd. De montage en de afwerking doen we zelf. Zo lassen we het hulpframe en kunnen we zodoende ook het chassis van de truck optimaal aanpassen. “Ook andere merken zijn bij ons welkom voor onderhoud en reparatie. Onze medewerkers volgen elk jaar trainingen – zo blijven we helemaal up-to-date en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.”

Keurmerk
Net als voor personenauto’s wordt ook voor autolaadkranen, laadkleppen, laad- en lossystemen en (meeneem)vorkheftrucks een verplichte periodieke keuring aangeraden.”We zijn niet alleen bevoegd om de verschillende, wettelijk verplichte keuringen uit te voeren, we zijn ook erkend leerbedrijf. Dat houdt ons allemaal scherp!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: