Kennisplatform voor noord holland

Bredow Hydraulics: ”We maken waanzinnig mooie dingen, daar mogen we wel wat trotser op zijn”

Geplaatst op 3 november 2023
We maken waanzinnig mooie dingen, daar mogen we wel wat trotser op zijn

Bredow Hydraulics uit Heerhugowaard bestaat dit jaar veertig jaar. In 1983 werd het bedrijf opgericht door de ouders van Frank en Ilse Bredow, die het nu samen voortzetten.
Ilse blikt terug op een prachtig jubileumfeest, deelt de uitdagingen waar het bedrijf voor staat en kijkt vooruit. Want plannen heeft Bredow genoeg!

Bredow Hydraulics heeft twee afdelingen: nieuwbouw – en service. “We verkopen hydraulische systemen zoals kranen, container installaties en doen de carrosseriebouw zoals o.a. laad- en oprijbakken, onze serviceafdeling doet het onderhoud ervan”, vertelt de 35-jarige Ilse, de enige vrouw binnen het bedrijf. “Mijn vader deed dit werk al bij Gijsbertsen. Toen dat bedrijf ermee stopte, besloot hij samen met mijn moeder om voor zichzelf te beginnen. Ze moesten al snel personeel aannemen omdat er te veel werk binnenkwam. Ruim vijf jaar geleden zijn mijn ouders gestopt en hebben mijn broer en ik het bedrijf overgenomen. Mijn broer werkt in de werkplaats en ik als eindverantwoordelijke op kantoor.”

Schoonheidsspecialiste

Ilse leerde na de middelbare school voor schoonheidsspecialiste. “Een heel ander vak”, lacht ze. “Toen ik een aantal jaar als schoonheidsspecialiste had gewerkt, werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer was. Na een gesprek met mijn vader ben ik begonnen op de administratie. Daarna heb ik me verdiept in de financiën en kwaliteitsmanagement en nu alweer een aantal jaar algemeen directeur. Het is geen dag saai hier. We hebben een leuk team, een fijne plek, het werk geeft voldoening. Het klantenbestand is divers; eenmanszaken, overheidsinstanties, grote en kleine ondernemingen en alles daar tussenin. Onze klanten zijn net zo divers als het werk dat we hebben.

Trots

“We hebben hier nogal een nuchtere kijk op het bedrijf en vinden de dingen die we maken gewoon en vanzelfsprekend”, vertelt Ilse verder. “Maar als ik het zo af en toe van een afstandje bekijk dan is het echt gaaf wat we hier realiseren. Daar mogen we wel wat trotser op zijn. Wellicht helpt dat om jongeren enthousiast te krijgen voor dit mooie werktuigbouwkundige vak. We zijn gezegend met het team wat we hebben, een groep trouwe medewerkers, maar kunnen zeker extra personeel gebruiken.

Plannen voor de toekomst

Ilse is net terug van haar zwangerschapsverlof en heeft heel veel zin om te bouwen aan de toekomst van Bredow Hydraulics. “We hebben net een nieuwe website die veel gebruiksvriendelijker is voor klanten die ons willen bereiken als ze onderweg zijn”, vertelt Ilse. “Ik wil hem graag verder uitbouwen met onder andere een goede bedrijfsvideo waarin we kunnen laten zien wat we maken en hoe we dat doen. Daarnaast zijn we druk bezig met digitaliseren van onze bedrijfsprocessen om handmatige acties te minimaliseren. Hierdoor blijft er meer tijd over voor de techniek. En tot slot zijn we bezig om een derde afdeling op te starten, namelijk verhuur. Om onze service uit te breiden willen wij bedrijven een goede tijdelijke oplossing bieden. We merken we dat er behoefte is aan vervangende voertuigen. Eind dit jaar willen we het eerste voertuig in de verhuur hebben.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: