Kennisplatform voor noord holland

BUX biedt toegang tot obligatiemarkten via iBonds ETF’s

Geplaatst op 5 september 2023
BUX biedt toegang tot obligatiemarkten via iBonds ETF's

De Amsterdamse neobroker BUX lanceert per direct iShares iBonds ETF’s. Deze innovatieve beleggingsoplossing is ontwikkeld door BlackRock, een van ’s werelds meest toonaangevende leveranciers van investerings-, advies- en risicobeheeroplossingen. iBonds ETF’s combineren de beste aspecten van Exchange Traded Funds (ETF’s) en traditionele obligaties. Hierdoor krijgen particuliere klanten in heel Europa toegang tot de bedrijfsobligatiemarkt in de huidige rendementsomgeving, met de diversificatie, transparantie en liquiditeitsvoordelen van indexbeleggen. 

“We zijn verheugd dat we iBonds voor al onze Europese klanten beschikbaar maken”, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. “Dit nieuwe product bewijst onze toewijding innovatieve beleggingsoplossingen te bieden waarmee onze particuliere beleggers hun financiële doelen effectiever bereiken. Zo kunnen beleggers met iBonds profiteren van de diversificatie en liquiditeit die horen bij ETF’s, terwijl ze de zekerheid en voorspelbaarheid hebben van een vaste vervaldatum, net als bij een obligatie.”

“iShares iBond ETF’s bieden Europese beleggers kostenefficiënte en gediversifieerde toegang tot de rendementen die beschikbaar zijn uit bedrijfsobligaties via een ETF, nu met een vaste looptijd”, zegt Christian Bimueller, Head of Digital Distribution Continental Europe voor iShares & Wealth bij BlackRock. “Beschikbaarheid via digitale platforms als BUX verbreedt beleggingsmogelijkheden en bevordert financiële inclusie.”

De introductie van iBonds betekent voor BUX een belangrijke stap voorwaarts in de toegankelijkheid van geavanceerde beleggingsproducten. Naeff: “Particuliere beleggers krijgen nu de mogelijkheid om deel te nemen aan markten die normaliter slechts toegankelijk zijn voor institutionele spelers. Hierdoor wordt het speelveld verder gelijkgetrokken en vergroten we de financiële inclusiviteit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: