Kennisplatform voor noord holland

BUX en BlackRock bundelen krachten en lanceren ETF spaarplannen in Europa die ETF-portfolio’s aanbieden met iShares ETF’s

Geplaatst op 10 februari 2023
BUX en BlackRock bundelen krachten en lanceren ETF spaarplannen in Europa die ETF-portfolio's aanbieden met iShares ETF's

Het Amsterdamse BUX, een van Europa’s snelst groeiende neobrokers, en BlackRock, een van ’s werelds toonaangevende vermogensbeheerders met als doel steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren, kondigen vandaag een Europees spaarplan aan met verschillende ETF-portfolio’s die gebruikmaken van iShares ETF’s. Met meer dan één miljoen gebruikers is BUX een van Europa’s toonaangevende online brokers.

Met BUX kunnen beleggers vanaf nu individuele portfolio’s opbouwen met iShares ETF’s die een brede verdeling van activa bieden in obligaties en aandelen over wereldwijde markten. Zij kunnen met slechts drie klikken een maandelijks BUX spaarplan opstellen dat aansluit op hun persoonlijke interesses en beleggingsvoorkeuren. Beleggers kunnen hun eigen spaarplan samenstellen door te kiezen uit verschillende iShares ETF’s, waaronder aandelen, obligaties, thema’s, sectoren, factoren en duurzame ETF’s.

Met een minimale inleg van tien euro per ETF per maand en een vergoeding van één euro per spaarplan, kunnen de BUX ETF spaarplannen bijdragen aan een stabiele financiële toekomst. Zo helpt de Amsterdamse neobroker beleggers met kennis opdoen van financiële markten en diversificatie, zodat zij hun toekomstige beleggingsbeslissingen kunnen onderbouwen.

Kennisgebrek grootste obstakel voor beleggen

Uit eerder onderzoek van BUX blijkt dat 42 procent van de respondenten ‘kennisgebrek’ en veertig procent ‘niet weten waar te beginnen’ noemt als belangrijkste redenen om niet te beleggen. Hoewel beleggen op de lange termijn een belangrijke rol kan spelen bij het opbouwen van een stabiele financiële toekomst en 39 procent van de ondervraagden sparen voor de lange termijn een belangrijke reden vindt om wel te beleggen, blijkt uit het onderzoek dat een groot deel van de ondervraagde Europeanen onzeker is met beleggen.

Ook voor Nederlanders is sparen voor de lange termijn de primaire motivatie voor beleggen. Daarnaast richt dertien procent van de Nederlandse beleggers zich op het verdienen van een passief inkomen. Verder houdt kennisgebrek ook Nederlandse beleggers tegen, waarbij zestien procent aangeeft dat ze niet genoeg weten over beleggen om te beginnen. Desondanks heeft veertig procent van de Nederlandse ondervraagden plannen om in de toekomst te beleggen en belegt 24 procent nu al.

Yorick Naeff, CEO van BUX: “De wil om te beginnen met beleggen is er, maar de kennis ontbreekt en is een obstakel voor mensen die wel willen maar geen ervaring hebben. Door samen te werken met BlackRock, een gerenommeerde expert in financiële markten en producten, hebben we een goede oplossing gecreëerd voor klanten die vanwege de enorme keuze aan producten niet weten hoe en wanneer ze moeten beginnen met beleggen. Samen kunnen BUX en BlackRock een echte impact maken op hoe Europeanen beleggen en hun financiële toekomst benaderen.”

Elbert Rodenburg, Head of iShares & Wealth bij BlackRock Nederland: “Wanneer beleggen kostenefficiënt en toegankelijk wordt gemaakt, keren miljoenen beleggers zich tot iShares ETF’s als hulpmiddel om investeringsportefeuilles op te bouwen en financiële welvaart te bereiken. Wij zijn verheugd om samen te werken met BUX. Deze samenwerking creëert namelijk een efficiënte manier voor beleggers in heel Europa om de voordelen van ETF’s en het beleggen in wereldwijde markten te bereiken in een eenvoudig, toegankelijk en kostenefficiënt formaat.”

Het BUX-spaarplan met iShares ETF’s is vanaf 31 januari in de BUX-app toegankelijk in alle markten waar BUX beschikbaar is.

BUX

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is BUX een van Europa’s snelst groeiende neobrokers en is het hard op weg om dé toonaangevende mobiele broker van Europa te worden. Met haar intuitive beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. Met BUX kunnen beleggers sinds 2019 in fractionele aandelen, ETF’s en cryptocurrencies investeren, ook kan beleggen op de automatische piloot gezet worden via het BUX Spaarplan. BUX is op dit moment beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

BlackRock

BlackRocks missie is om steeds meer mensen financieel welzijn te laten ervaren. Als vertrouwelijke vermogensbeheerder voor investeerders en een toonaangevende leverancier van financiële technologie helpt BlackRock miljoenen mensen om spaargeld op te bouwen door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Ga voor meer informatie over BlackRock naar de website.

iShares

iShares creëert kansen in verschillende markten om te voldoen aan de veranderende behoeften van beleggers. Met meer dan twintig jaar ervaring, een wereldwijde line-up van meer dan 1300 Exchange Traded Funds (ETF’s) en $2,91 biljoen aan beheerd vermogen op 31 december 2022, blijft iShares vooruitgang boeken voor de financiële sector. iShares-fondsen worden mogelijk gemaakt door het deskundige potfolio- en risicobeheer van BlackRock.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: