Kennisplatform voor noord holland

Cobra Museum ontvangt garantiesubsidie om zomertentoonstelling mogelijk te maken

Geplaatst op 20 mei 2020
Cobra Museum ontvangt garantiesubsidie om zomertentoonstelling mogelijk te maken

Om ervoor te zorgen dat het Cobra Museum voor Moderne Kunst deze zomer toch nog open kan met een publiekstrekker, ontvangt het van de gemeente Amstelveen een garantiesubsidie van 50.000 euro. Als tegenprestatie krijgen alle Amstelveense scholieren een voucher waarmee ze met twee personen gratis naar de zomertentoonstelling kunnen.

Het museum is van plan om na acht weken sluiting de deuren op 1 juni weer te openen. Deze zomer stond de grote voorstelling ‘This is Surrealism’ The Boijmans Masterpieces gepland. Door gewijzigde regelgeving en voorwaarden vanuit de bruikleengever moet het Cobra Museum echter aanvullende kosten maken voor de beveiliging en verzekering. Kosten die het museum momenteel niet kan dragen.

“Om het toch al financieel kwetsbare museum de mogelijkheid te geven om deze zomer toch een publiekstrekker tentoon te stellen, geven wij hen een garantiesubsidie van 50.000 euro”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Hiermee kunnen zij een groter publiek trekken dan met enkel de eigen collectie. Dit kan de financiële tegenvallers door de gedwongen sluiting iets beperken. We vinden het belangrijk om het voorzieningenniveau op het gebied van cultuur, sport en onderwijs hoog te houden in Amstelveen. Het Cobra Museum maakt hier onderdeel van uit. Het vormt een belangrijk onderdeel van de culturele infrastructuur van onze gemeente en de regio.”

Scholierenvoucher

De garantiesubsidie stelt kunst- en cultuurliefhebbers in staat om het museum en de bekende surrealistische tentoonstelling van Boijmans te bezoeken. Voor de scholieren in Amstelveen doet het museum op verzoek van de gemeente iets extra’s. Op vertoning van hun Amstelveense scholierenkaart mogen zij gratis met een vriend(in) of familielid de tentoonstelling bezoeken. “We vinden het belangrijk dat de jeugd van Amstelveen al op jonge leeftijd in aanraking komt met kunst en cultuur”, gaat de wethouder verder. “De scholierenvoucher geeft hen daar de gelegenheid voor. Ik ben blij dat we samen kunnen optrekken om onze jongeren dit te kunnen bieden.”

Tentoonstellingen Cobra

Naast de tentoonstelling This is Surrealism die tot 27 september duurt is van 18 juni tot en met 19 juli de Triënnale Amstelveen in Cobra te zien. Deze tentoonstelling bestaat uit werken van 25 lokale kunstenaars. Verderop in het jaar zijn nog twee tentoonstellingen gepland. Ben Cobra, waarin modeontwerper en curator Aziz Bekkaoui bijzondere mensen met een Cobrawerk verbindt en Claude Cahun: Under the Skin, een kunstenaar uit het Surrealisme.

Fotobijschrift: wethouder Herbert Raat, Cobra-directeur Lillian Bóza, Stefan van Raay en enkele middelbare scholieren

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: