Kennisplatform voor noord holland

Convenant doorstart Cobra Museum formeel bekrachtigd

Geplaatst op 18 januari 2024
Convenant doorstart Cobra Museum formeel bekrachtigd

Onlangs heeft de gemeenteraad ingestemd met een doorstart onder heldere voorwaarden van het Cobra Museum. Het bijbehorende convenant met daarin de afspraken is onlangs door de betrokken partijen ondertekend en daarmee formeel bekrachtigd.

Stichting Cobra Museum kan nu aan de slag met het opstellen van een nieuw, gedragen ondernemingsplan met bijbehorende nieuwe artistieke koers en een toekomstbestendige exploitatiebegroting. De gemeente en het Cobra Museum hebben er vertrouwen in dat met de overeengekomen voorwaarden het museum de bedrijfsvoering op orde kan krijgen en de belangrijkste stakeholders van het museum aan boord kan houden. Er worden tussentijdse evaluaties ingepland om de voortgang van de doorstart te bewaken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door externe financiers zoals Marius Touwen en Zadelhoff Cultuur Fonds.

Nieuw ondernemingsplan

Wethouders Herbert Raat (cultuur) en Adam Elzakalai (financiën): “Nu kan Stichting Cobra Museum in samenspraak met de gemeente en de raad écht van start met een nieuw ondernemingsplan voor een toekomstbestendig museum met een bedrijfsmatig goed onderbouwd plan van aanpak. Het is vervolgens aan de raad om hierover een oordeel te vellen. Het college heeft er vertrouwen in dat het convenant de weg vrijmaakt om een frisse wind door het museum te laten waaien en te zorgen voor nieuw élan. We willen Marius Touwen en Cor van Zadelhoff nogmaals bedanken voor hun inzet voor Amstelveen.”

Doorstart

De doorstart betekent dat de subsidie voor het Cobra Museum in 2024 eenmalig wordt voortgezet zoals tot op heden gebruikelijk was. De deuren blijven open en het personeel komt niet op straat te staan. Er is een verandering in de organisatie nodig om de bedrijfsvoering op orde te krijgen. Het museum stelt, in samenspraak met de gemeente, een nieuwe directeur en Raad van Toezicht aan. Deze laatsten gaan gezamenlijk aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw ondernemingsplan dat vóór het vierde kwartaal van dit jaar aan de gemeente wordt overgelegd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: