Kennisplatform voor noord holland

Cobra Museum vanaf eind mei 7 dagen per week open

Geplaatst op 1 mei 2021
Cobra museum open van 10.00 - 22.00 uur, 7 dagen per week

Vanaf het laatste weekend van mei gaat het Cobra Museum voor Moderne Kunst zeven dagen per week open van 10.00 tot 22.00 uur. Het museum garandeert hiermee een veilig bezoek voor alle Kahlo fans en kunstliefhebbers die de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution (28 mei t/m 26 september 2021) niet willen missen. Het museum is zeer verheugd over de verruimde openingstijden die uniek zijn voor Nederlandse kunstmusea.

Dankzij de genereuze steun van het Kickstart Cultuurfonds is het Cobra Museum vanaf 28 mei elke dag langer open. Uiteraard is de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution ingericht volgens het geldende museumprotocol. Als de versoepelingen volgens het stappenplan van de overheid verlopen opent het museum na een lange winter de deuren. De bezoekers worden getrakteerd op de wereldberoemde Gelman Collection of Modern Art die voor het eerst in Nederland te zien is.

Kunst van wereldniveau

Op thematische wijze wordt de bezoeker in deze zomerse tentoonstelling ondergedompeld in Mexicaanse sferen, met werken van Frida Kahlo, Diego Rivera en hun tijdgenoten. Geniet van een internationale topcollectie met meer dan 150 werken die de revolutionaire jaren in Mexico doen herleven en symbool staan voor de opkomst van de Mexicaanse modernisten.

Kaartverkoop

Vanaf vandaag gaat de kaartverkoop van start via onze website. Bezoekers kunnen online een tijdslot reserveren en een ticket kopen. Gedurende de tentoonstelling (28 mei t/m 26 september 2021) geldt een toeslag van € 7,50 op de normale entreeprijs.

Over het museum

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit.

Dankwoord

Wij danken voorzitter Robert Littman en conservator Magda Carranza de Akle van de Vergel Foundation voor hun onmisbare steun in dit project.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: