Kennisplatform voor noord holland

Connect2Business x Mix & Match: groter dan ooit

Geplaatst op 23 maart 2023
Connect2Business x Mix & Match: groter dan ooit

Het stage-event Connect2Business x Mix & Match keert terug in de Grote Kerk in Alkmaar. En het is groter dan ooit. Met meer bedrijven en meer studenten. Georganiseerd door studenten voor studenten. Economie- & techniekstudenten speeddaten met 180 bedrijven. Hogeschool Inholland ziet dit stage-event als de kans om een stap verder in je toekomst te zetten. Studenten vinden door het speeddaten met bedrijven en instellingen passende stages. De organisatie van het stage-event ligt ook in handen van studenten. En die doen de nodige ervaring op met een dergelijk groot event neerzetten. Een aantal oud-studenten is aanwezig die door Connect2Business of Mix & Match een fijne werkplek hebben gevonden. En nu zelf stagiairs zoeken voor hun werkgever.

Op dinsdag 21 maart tussen 13.30 en 17.30 uur is het stage-event Connect2Business speciaal voor economiestudenten. Om opgevolgd te worden op woensdag 22 maart door Mix & Match voor techniekstudenten. Het stage- event is voor en door studenten. Studenten hebben de volledige organisatie in handen. Ze worden hierin begeleid door docenten en ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar.

Belangrijke rol in regio

De stagebeurs heeft een belangrijke rol in de regio. Het event helpt om de werknemer van de toekomst voor de regio te behouden. Zowel bedrijven als studenten krijgen een podium om zich aan elkaar voor te stellen en zich van hun beste kant te laten zien.

Vanuit 16 verschillende studierichtingen techniek- en economie gaan Inholland-studenten speeddaten met 180 bedrijven voor het vinden van een stageplek of afstudeeronderzoek. Via rondetafelgesprekken en speeddates wordt er gekeken naar een mogelijke match.

De motor achter het event

De bestuursleden van de Studievereniging Technische Bedrijfskunde en de oud-voorzitter van de Studievereniging Business, Finance & Law zijn de motor achter dit event. Daan Zutt, Shanti van Lith, Wouter van Zelst en Lesley van den Broek hebben de organisatie in handen. Dit alles onder begeleiding van docententeams van de economie- en techniekopleidingen van Hogeschool Inholland Alkmaar.

Zoveel bedrijven

“Als organisator hebben we vanaf september bedrijven benaderd”, vertelt Lesley van den Broek, afstudeerder bij de opleiding Business Studies bij Inholland Alkmaar. “Veel bedrijven zijn enthousiast en dat zie je aan de teller op mixenmatchevents.nl en connect2business.nl. Bedrijven en instellingen uit de regio komen vanzelf naar ons toe. Fantastisch dat zoveel bedrijven uit Noord-Holland aanhaken.”

Speeddaten en Sail Den Helder

Tijdens Connect2Business op 21 maart kunnen studenten speeddaten met zo’n 85 bedrijven. En er zijn 10 organisaties waar studenten vrijblijvend mee in gesprek kunnen om bijvoorbeeld meer te horen over Sail Den Helder. Ze kunnen meer te weten komen over hoe studenten van Inholland Alkmaar maatschappelijke vraagstukken uitwerken rondom Sail Den Helder die eind juni wordt gehouden.

Finale minor Innoveren & Ondernemen

Op woensdag 22 maart is de prijsuitreiking voor het beste team jonge ondernemers van de minor Innoveren & Ondernemen. Welk team heeft de beste onderneming opgezet, het beste plan uitgewerkt en een product of dienst in de markt gezet? Om 15.00 uur woensdagmiddag wordt dat duidelijk, dan start de prijsuitreiking.

Opleidingen

Vanuit Inholland Alkmaar zijn de studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy, Finance & Control, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Business IT & Management en Technische Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar. Ook de studenten met afstudeerrichting Banking & Insurance, Human Resource Management, Logistiek, Management & Beleid, Marketing of Ondernemen zijn op zoek naar een passende afstudeeropdracht. Vanuit Haarlem zijn er studenten van de opleidingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed, Business Studies en Finance & Control.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: