Kennisplatform voor noord holland

Hogeschool Inholland biedt ruimte aan late beslissers

Geplaatst op 13 juli 2023
Hogeschool Inholland biedt ruimte aan late beslissers

Studiezoekers die in september willen starten met een opleiding in het hbo hebben bij Hogeschool Inholland de mogelijkheid om zich nog tot 1 augustus in te schrijven. Bij Inholland begrijpen we dat er allerlei factoren zijn waardoor het langer duurt voordat nieuwe studenten een definitieve keuze kunnen maken voor een opleiding in het hbo.

Kiezen is niet altijd eenvoudig en een herkansing voor het eindexamen kan als gevolg hebben dat de knoop misschien nog niet is doorgehakt. Bij Inholland Alkmaar is er dus de mogelijkheid om de aanmelding voor die leuke, uitdagende hbo-opleiding alsnog te doen. De docenten van Inholland Alkmaar komen na de inschrijving graag in contact met de nieuwe student zodat die een goeie start kan maken.

Inschrijven
Als de studiezoeker al weet welke opleiding het wordt, dan kan er direct online worden ingeschreven via Studielink! Hogeschool Inholland heeft een speciale webpagina ingericht waar alle ins & outs zijn te vinden over het inschrijven voor een opleiding aan het hbo. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van welke toelatingseisen nodig zijn om aan de opleiding te starten, of hoeveel collegegeld kost een studie eigenlijk? Of hoe gaat Inholland om met een persoonlijke situaties zoals topsport of een functiebeperking. Wanneer een student dyslexie, een chronische ziekte of een andere fysieke of psychische aandoening heeft, dan kan studeren lastiger zijn dan studeren zonder functiebeperking. Toch is het heel goed mogelijk. De studentendecaan kan ondersteuning bieden in de vorm van regelingen, voorzieningen en individuele begeleiding. En zijn er vragen over de verplichte studiekeuzecheck, ook die antwoorden zijn terug te vinden op www.inholland.nl/inschrijven

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: