Kennisplatform voor noord holland

Cultuurfonds Noord-Holland investeert in het tweede kwartaal € 373.260 in 95 culturele projecten

Geplaatst op 21 juli 2022
Cultuurfonds Noord-Holland investeert in het tweede kwartaal € 373.260 in 95 culturele projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede kwartaal van 2022 €373.260 toegezegd aan 95 cultuur- en natuurprojecten in de provincie.

Stichting MuziekHaven Zaandam kan rekenen op €5000,- voor hun serie zomerconcerten. Deze stichting wil jonge musici op weg helpen en geeft elke zomer een talent de kans om gastprogrammeur te zijn. Dit jaar is hiervoor Lucie Horsch uitgenodigd. Deze blokfluitiste (en pianiste, fortepianiste en zangeres) won in 2020 de Nederlandse Muziekprijs. Het programma dat ze heeft samengesteld is van hoog niveau en zit vol verassingen. Lucie Horsch heeft de musici zo uitgezocht dat er voor iedere Zaankanter wel iets te beleven is in deze serie. De concerten vinden plaats van 12 tot en met 25 juli 2022.

Malle Babbe: locatietheater en zomerkamp

Stichting Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem ontwikkelen net als vorig jaar een eigen zomerproductie die op het voorplein voor de schouwburg gespeeld wordt door 180 kinderen uit oa de wijk Schalkwijk en Haarlem Oost. Een toegankelijke voorstelling met veel humor en muziek, waar mensen een heerlijke nazomerse middag of avond van kunnen genieten met de hele familie.

De kinderen leren en maken op een laagdrempelige manier theater, verdeeld over 6 weken zomervakantie, waarbij ze door docenten en door de professionele acteurs worden gecoacht. Van 26 augustus tm 11 september vinden de voorstellingen plaats. Het Cultuurfonds geeft €5000,- aan dit project.

Black Pride Ball

Zelda Fitzgerald en Perry Gits organiseren vanaf 17 september de Black Pride Ball en het Cultuurfonds draagt €5000,- hieraan bij. Met de Black Pride Ball laten ze aan heel Amsterdam zien dat er ruimte is en moet zijn voor iedereen, ook voor de Black Queer community. Het doel is om de Black Queer community te verbinden met de wijk en stad. Tijdens de Black Pride Ball komen kunstenaars en artiesten uit verschillende delen van Amerika en Europa samen om te kijken of te performen tijdens de Ball. Ballroom vindt z’n sporen tot in de tweede gedeelte van de 19e eeuw. In Harlem (NY) werd toen de eerste queer gemaskerde bal gehouden. De parade was behalve een social affair ook een kostuum competitie, waar mannen in vrouwenkleding rondliepen en visa versa. In de jaren ’60 was de ‘parade van de fairies’ uitgegroeid tot serieuze drag competitie.

Foto: Martin Bakker

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: