Kennisplatform voor noord holland

Illusionist uit Purmerend bereikt live de hele wereld met online Holiday Show via Zoom

Geplaatst op 3 december 2020
David Nathan

Wat begon met een tryout vanuit zijn woonkamer, is nu uitgegroeid tot een 60 minuten durende show die te boeken is voor bedrijven of waarvoor consumenten los een kaartje kunnen kopen. David Nathan uit Purmerend, een van Victor Mids Magic consultants in MINDF*CK Live! en pupil van Hans Klok, maakte van de nood een deugd en besloot tijdens de lockdown een interactieve goochelshow voor Zoom te produceren. En met succes. De aanvragen stromen binnen. Ook vanuit het buitenland.

Internationale prijswinnaar met verbluffende trucs

Van de ING tot de Hogeschool en van het Pullman hotel tot NRC Handelsblad, allemaal genoten ze van de optische illusies van David Nathan (21), die al sinds zijn vijfde bezig is met goochelen. Van jongs af aan weet hij iedereen te verbazen met verbluffende trucs en is hij vastberaden om hier later zijn beroep van te maken. Gedurende zijn jonge carrière wint David Nathan al snel diverse vakprijzen, zowel in Nederland als België en Frankrijk.

Wat David Nathan volgens kenners zo uniek maakt, is zijn charme. Een ontwapenende glimlach en een vlotte presentatie vol humor. Geen konijnen uit hoeden en doorgezaagde weesmeisjes, maar een frisse jonge goochelaar anno 2020! Volgens Hans Klok is “David Nathan is één van de grootste talenten van dit moment”!

Optreden Ziggo Dome en eerste theatershow IDENTITY groot succes

David Nathan wint in 2016 de Prix Yves Doumergue in Lyon, treedt in 2018 voor het eerst op in de Ziggo Dome en laat in 2019 zijn eerste theatershow IDENTITY in première gaan. Het jaar 2020 ziet er net zo veelbelovend tot alle optredens vanwege de maatregelen moeten worden gecanceld. David zit niet bij de pakken neer. Ondernemen zit in zijn bloed. Hij produceert een online Holiday Show.

Voor het publiek te boeken als alternatief voor een avondje Netflix op de bank tijdens de Kerstvakantie. Voor bedrijven is het interessant als act tijdens de Zoom-kerstborrel. Volgens David is er veel vraag naar zijn werk tegen het einde van het jaar. ‘‘Bedrijven vinden het leuk om mij in te huren voor een VrijMiBo of voor een online evenement. Hoe leuk is het om mij de kickstart daarvan te laten doen? Ik ben van plan om ook in de toekomst vaker online optredens te geven.’’

Ondanks dat onbekend is wanneer er weer liveoptredens mogelijk zijn, zal het fenomeen ‘online shows’ niet meer zomaar verdwijnen volgens de ambitieuze goochelaar.  ‘‘Ik zie een combinatie ontstaan tussen naar het theater gaan om een show fysiek bij te wonen en live inschakelen via Zoom vanuit de huiskamer of thuiskantoor. Dat is de nieuwe realiteit. Ik zie het vooral als een nieuwe kans. Zo trad ik onlangs op voor een internationaal gezelschap, helemaal in het Engels. Dat was heel vet.”

Data & Tijden online Holiday live shows:

Dinsdag 29 & woensdag 30 december, aanvang 19:00 uur via Zoom.

Show duurt ongeveer 1 uur.
Prijs is €14,- geschikt vanaf 6 jaar oud. Kaartjes via Eventbrite.

Shows voor bedrijven voor de VrijMiBo, de Kerstborrel, de Nieuwjaarsreceptie of andere activaties zijn te boeken vanaf 30 minuten tot 60 minuten. Info en boekingen via email: bart@crealogica.nl en/of tel 06 5338 3385.

www.davidnathan.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: