Kennisplatform voor noord holland

De Groot Installatiegroep versterkt haar positie in de markt met overname activiteiten Immens Installatietechniek in Sint-Michielsgestel

Geplaatst op 6 september 2021
De Groot Installatiegroep versterkt haar positie in de markt met overname activiteiten Immens Installatietechniek te Sint-Michielsgestel

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij de overname van de activiteiten van Immens Installatietechniek in Sint-Michielsgestel. De ruim 50 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Marktlink Fusies & Overnames, met onder meer een kantoor in Amsterdam, fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Evenals De Groot is Immens Installatietechniek een, bijna 200 jaar bestaand, familiebedrijf welke de familiecultuur hoog in het vaandel heeft staan. Daarom is er gezocht naar een overnamekandidaat met eenzelfde soort DNA; de familiecultuur dient bewaard te blijven. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat directeur Marcel van Hout nog minimaal 3 jaar actief zal zijn binnen Immens Installatietechniek. Daarnaast zal Marcel van Hout managementtaken voor De Groot gaan uitvoeren.

Marcel de Groot

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “Immens Installatietechniek houdt zich bezig met het adviseren, begeleiden en beheren van technische installaties op het gebied van verwarming, klimaatsystemen, sanitair, elektra en service & onderhoud in Zuidoost Nederland. Een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op het gebied van utiliteit, en een betere landelijke dekking, zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van Immens Installatietechniek zal er weinig veranderen. Doordat de vestiging gehandhaafd blijft en we alle medewerkers overnemen, zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt, gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van werkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installtiegroep

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: