Kennisplatform voor noord holland

De Hooge Waerder is een ‘one stop shop’

Geplaatst op 25 april 2019

De Hooge Waerder is een grote accountants- en adviesorganisatie, met 160 medewerkers en vier vestigingen in Noord-Holland. “Wij bedienen klanten in het mkb volledig op het gebied van financiële dienstverlening. Zij kunnen met al hun vraagstukken bij ons terecht”, vertelt Sander Brouwer, partner en Register Belastingadviseur bij De Hooge Waerder. “Wij hebben eigen accountants en belastingadviseurs, maar ook eigen juristen en zelfs automatiseringsexperts.”

“We zijn een ‘one stop shop’ voor ondernemers. Als zij bijvoorbeeld al accountantsklant bij ons zijn, helpen we ze ook graag bij arbeidscontracten en huurcontracten. Dat is voor ons en hen een logische stap, want dergelijke contracten – en vele andere diensten, kunnen allemaal gekoppeld worden aan de financiële administratie die toch al bij ons bekend is. Bovendien kan de ondernemer niet alleen voor de administratieve afhandeling bij ons terecht, maar ook voor advisering op het gebied van personeel of het huren of kopen van een pand.”

Mkb-bedrijven weten De Hooge Waerder ook goed te vinden voor hun personeelsadministratie; per maand worden er zo’n tienduizend loonstroken verwerkt. “Wij hebben een grote loonafdeling”, bevestigt Sander Brouwer. “Maar we zijn dan ook erg ver in het automatiseren en digitaliseren van onze dienstverlening. Daar vragen onze klanten ook om: zij zijn daar zelf ook volop mee bezig. We zijn recent een samenwerking aangegaan met een ICT-bedrijf, waardoor onze klanten ook met vragen over hun automatisering of financiële software bij ons terechtkunnen.”

De missie van Brouwer en zijn collega’s is dat de ondernemer hen bij elk vraagstuk als eerste belt. “Wij willen de ondernemer volledig ontzorgen, ook bij de groei van hun bedrijf. Starters die willen groeien en erover denken personeel in dienst te nemen, helpen wij een weloverwogen beslissing te maken. Maar ook bij bedrijfsbeëindiging en bedrijfsovername staan wij naast de klant.”

Het aantal overnames stijgt bovendien, als gevolg van de gezonde economische groei die Noord-Holland doormaakt. “Onze afdeling Corporate Finance groeit daardoor. Daarnaast voeren wij niet alleen de financiële en juridische handelingen uit die grote bedrijfsstappen met zich meebrengen, maar helpen we zelfs om bedrijfsopvolging te zoeken, als dat nodig is.” Bedrijven helpen een opvolger te vinden, is dat niet bijzonder voor een accountantsbedrijf? “Onze kernwaarden zijn het pakken van onze verantwoordelijkheid en betrouwbaar en betrokken zijn. Wij zijn een allround dienstverlener en wij willen elke dag toegevoegde waarde leveren voor onze klanten. Een extra stap zetten doen we graag: geen enkel vraagstuk gaat ons te ver. Daar zijn we met z’n allen gepassioneerd mee bezig en daar plukken onze klanten de vruchten van.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: