Kennisplatform voor noord holland

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen komen er weer aan

Geplaatst op 7 december 2022
De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen komen er weer aan!

In 2023 kunnen bedrijven in Noord-Holland Noord weer hun deuren openen voor bezoekers tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen! Van 20 t/m 25 maart ontmoeten inwoners, bedrijven en onderwijs elkaar tijdens deze open bedrijvenweek. Hoekstra Opleidingen, Jongejans Luchttechniek en Scholtens Groep vertellen over hun deelname in 2022. Ook meedoen met uw bedrijf? Meld aan via www.kbbbd.nl.

Thom Goedhart, Jongejans Luchttechniek in Den Helder

“Wij vonden meedoen aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen een ideale kans om geïnteresseerden te laten zien hoe wij als wereldwijd marktleider van afzuiginstallaties te werk gaan. Vooraf wisten wij nog niet goed wat wij precies konden verwachten qua opkomst, maar uiteindelijk was het een zeer geslaagde dag met veel geïnteresseerden! De opkomst was divers: van familie en vrienden van medewerkers, tot werkzoekenden, studenten en bezoekers die ‘spontaan even kwamen aanwaaien’.
Naast dat wij iedereen een kijkje in ons bedrijf en onze installaties wilden geven, hebben wij ook meegedaan om nieuwe medewerkers te werven voor onze openstaande vacatures voor monteurs, projectleiders en werkvoorbereiders. Meerdere bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om na de rondleiding een sollicitatiegesprek te voeren, wat een groot voordeel is van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Volgend jaar doen wij zeker weten weer mee: op vrijdag 24 maart zijn wij open voor bezoekers.”

Paul Frijn, Hoekstra Opleidingen BV in Alkmaar

“Hoekstra Opleidingen deed mee als opleider. Er zijn veel mensen zoekende naar mogelijkheden en kansen in andere branches. Daarnaast was het voor ons heel leuk om onze vestiging in Alkmaar, onze cultuur en kennis te kunnen laten zien. Het is goed om de gehele stap naar een andere carrière te laten zien, niet alleen de werkplek en verwachtingen. Kandidaten die kiezen voor een branche waar wij de opleidingen voor mogen verzorgen komen toch voor langere periode bij ons over de vloer. Op deze manier weet iemand wat hij of zij kan verwachten. Dat brengt rust en vertrouwen en helpt naar een positief resultaat. In 2023 doen wij zeker weer mee!”

Laura Oosterbaan, Scholtens Groep in Wognum

“Wij hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen en dat is ons zeer goed bevallen. We kozen voor twee aparte programma’s, zodat we iedereen een goed beeld konden geven van wat wij als Scholtens allemaal doen en te bieden hebben. Het programma was samengesteld voor studenten en werkzoekenden en daarnaast een programma voor familie, vrienden en geïnteresseerden. We zijn met een tourbus naar onze bouwplaats De Meester in Haarlem gereden. Zo konden potentiële collega’s en studenten informeel alvast kennismaken met collega’s. Daarnaast hadden we op kantoor een inloop waarbij de mensen op diverse afdelingen konden meekijken en rondleiding kregen op ons kantoor. We hebben enorm leuke reacties gekregen. Bezoekers voelden echt hoe de sfeer en energie is binnen onze organisatie en dat vonden ze heel positief. We hebben er twee nieuwe stagiaires aan overgehouden en veel positieve ambassadeurs. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: